torstai 2. syyskuuta 2010

Varoitus; 100% opiskeluhöpinää.

Eilen tosiaan alkoi sitten opiskelu pitkästä aikaa ja menin haahuilemaan yliopistolle eksyneennäköisenä. Ohjelmassa oli koko aamupäivä ympäripyöreitä luentoja yliopistosta yleensä (tilastoja, uuden yhdistyneen yliopiston setvimistä..) ja ei niin mitään informaatiota itse opiskelusta. Loppupäivä vietettiin tuutorien kanssa, jotka sitten onneksi vastailivat kysymyksiin ja saatiin edes jonkinlainen kuva siitä, miten tässä lähdetään toimimaan.
-Varsinainen opiskelu tosin alkaa vasta ensi maanantaina.

Naamastani kuvastuu aika hyvin epätoivoisen keskiverto fuksin mielentila. Tuntui nimittäin jännittävän muitakin kuin minua, mitä nyt ihmisten juttelua kuulin!

Kun sitten puoli neljältä pääsiin kotiin, minulle iski ihan järjetön migreeni ja nuppi oli koko illan ihan sietämättömän kipeä. En normaalisti syö juurikaan särkylääkkeitä, ja jos syönkin niin pari- kolmesataa milligrammaa panadolia riittää. Nyt jouduin ottamaan sitä kokonaisen gramman ja lisäksi vielä buranaa, eikä meinannut vieläkään talttua!

Jaksoin kuitenkin illalla hulluuspäissäni lähteä Cittariin ostamaan itseleni pari kansiota kouluun.
Rakastan näitä kiivi- ja mustikkakansia:

Nuita oli kaupassa vielä lisääkin, mm. mansikkakuosilla. Harmi vain, että herkullinen kuviointi on ilmeisesti hyvä syy hilata kansion hinta vitoseen ja jos useamman tarvitsee niin äkkiä saa varautua maksamaan yli parikin kymppiä. Mutta kyllä minä vielä ainakin sen mansikkaunelman haen itselleni!

Tänään ei enää päänsärky vaivannut, mutta opiskelujutut muuten vetävät pinnan kireälle. Ilmoittauduttiin nimittäin tuutoreiden kanssa ensi viikolla alkaville kursseille ja lukujärjestys on käytännöllisesti katsoen täynnä tuota rakasta pääainettani Suomen kieltä ja lisäksi kirjallisuutta. Kyllä meinasi itkettää kun kotiin päästyäni tutustuin salaa biologian opintoihin ja kursseihin joita minun tulisi käydä. Eiväthän ne mahdu minnekkään! (Muistutuksena siis, minähän en oikeasti ole juuri lainkaan kiinnostunut kirjallisuudesta tai kielistä, pääsin vain vahingossa sisään ja tässä sitä ollaan) Sain yhden ainoan biologiakurssin ylipäätään melkein-järkevästi ahdettua lukujärjestykseeni ja silloinkin joudun olemaan poissa puolet kahdesta luennosta viikossa. Eli jälkeenjäänti on enemmän kuin varmaa, mutta ei auta itku markkinoilla ja pari muuta kaatuneeseen piimään/maitoon yms. liittyvää kliseetä tähän..


Ylläoleva kuva on ihan omituinen, se on todistettavasti koneellani ihan oikein päin (pitkät sivut ovat ala- ja yläosa), mutta bloggeriin ladatessa kuva kääntyy jostain syystä pystyyn. Siinä siis joka tapauksessa ihana lukujärjestykseni, perjantaisin ei ole suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoilla koulua, mutta nappasin luonnontieteiden puolelta mukaan solubiologiaa joten ei tullut täysin vapaata perjantaita minulle.

Huomenna olisi sitten tiedossa yön yli kestävä reissu Mekrijärven tutkimuslaitokselle kuulemaan vielä vähän lisää infoa näistä opiskelujutuista. Sen jälkeen onneksi alkaa maanantaina se käytännön työskentely ja pääsee eroon näistä alkuviikon hässäköistä, esittelyistä ja yli-innokkaista tuutoreista. En mitenkään väheksy viimeksimainitun hommia, mutta minä kuulun ainakin niihin ihmisiin, joita risoo se teennäinen huomiointi ja seuraan puskeminen. Saahan minun kanssani jutella ja tulla istumaan samaan pöytään ruokalassa, mutta on se nyt jotekin vaivaannuttavaa kun heti on vähintään kaksi tuutoria kimpussa kun yrität olla yksin rauhassa jossain kahvilla. Se on teennäistä, voimakkaasti velvollisuudelta lemahtavaa, kaikin puolin ärsyttävää ja siitä seuraa aina lopulta se kiusaantunut hiljaisuus. Juuuu on taas negatiivista, mutta koitetaan palata iloisempiin juttuihin kunhan se "oikea" arki tästä koittaa!

4 kommenttia:

 1. Kai sä olisit voinut jättää ilmottautumatta niille suomen kursseille ja ottaa sen sijaan niin paljon bilsaa kuin vaan saat ahnehdittua? Ellei teillä ole biologiassa sivuainekoetta? Ei sun mun mielestä ole pakko opiskella pääaineen opintoja ellet itse halua, se on yliopiston vapautta.

  VastaaPoista
 2. Olisin toki periaatteessa, mutta meidän pitää tehdä HOPSit heti tässä syksyllä ja ilmoittautua näille ensimmäisen vuoden pakollisille kursseille ja tarkastuttaa suunnitelma opettajalla. Tuntuisi jotenkin hirveän radikaalilta vaan ilmottaa, että en aio opiskella koko pääainetta tänävuonna :D

  Ja toinen juttu on sitten se, että jos haluan suorilta vaihtaa pääaineeni siihen bilsaan (joka on ihan eri tiedekunnassa) niin nui suomen kielen ja kirjallisuuden pääaineopinnot SEKÄ bilsan pääaineopinnot pitää olla molemmat suoritettuna. Eli tavallaan haluan varmuuden vuoksi suoritella nuo pakolliset suomet ja kirjallisuudet, jos en sattuisikaan pääsemään siihen biologiaan valintakokeen kautta. Onpahan sitten edes jokin takaportti ja saatan saada siirron suoritettujen kurssien perusteella xP

  VastaaPoista
 3. Aaa, okei. Teillä menee siellä idässä sitten aika lailla kuin meillä täällä etelässä.

  Ja aika jännä muuten, että teillä maksaa Sittarissa noi kansiot vitosen ja meidän rupusessa sivupostissakin samat kansiot on vaan 3,90, mikä on tosi paljon vähemmän ku mitä joutuu pulittaan sellasista arkistotoimistomapeista Suomalaisessa. Onpa riistoa teillä! Noi kansiot on Todella Hienoja. :)

  VastaaPoista
 4. Ookoo, reilukerho kokoontuu jälleen o.O
  Ja postienhan pitäisi olla yleensä ökykalliita liikkeitä (Täällä ainakin, ostat jonkun pienen pakkauspahvilaatikon niin se maksaa kympin). Se on se printti ja juntit rahanahneet cittaripääliköt.

  ..Ja me tyhmät (nais)kuluttajat jotka ostetaan aina se kalliimpi asia kuvan/värin perusteella heti ekasta paikasta mistä löytyy :d

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?