keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hiusmöhmön tarpeessa


ARGH, nyt alkaa kärsivällisyys loppua, nimittäin talven suhteen. On ylipäätään aika hyvin, että olen selvinnyt tammikuulle asti saamatta hermoromahdusta tämän vuodenajan kanssa, varsinkin kun oli ne -30c pakkaset joulukuussa. Nyt mitta alkaa silti olla täysi, en tarkene tuolla ulkona vieläkään (vaikka on kymmenen astetta vähemmän pakkasta kuin pahimmillaan) vaikka jalassa on kolmet pitkät housut! Ihan käsittämätöntä.

Palelemiseen sinänsä melkein jo tottuu, mutta lähiaikoina olen joutunut kärsimään myös hiushelvetistä. En pysty pitämään hiuksia auki ollenkaan, ne liimaantuvat kasvoihin, ritisevät ja leijailevat kohti kattoa.. Ja voi että vihaan sitä tunnetta, kun sähköiset hiukset kiemurtelevat kiinni kaulaan ja kasvoihin! Suorastaan ahdistavaa. Nyt olen pari viikkoa pitänyt hiuksia kiinni joka päivä ja ainoa potentiaalinen kampaus näyttäisi olevan tiukka tätinuttura jos mielii säilyttää mielenterveytensä päivän aikana. Eilen erehdyin kokeilemaan vaihteen vuoksi lettejä..
IMG_1079

IMG_1076
..Mutta ihan fiaskohan se oli. Lettien päät leijailivat piikkipalloina ja etuhiukset olivat pystyssä! Tänään palattiin siis takaisin nutturaan, ja voi että minä vihaan tätä.. En tunne olevani ollenkaan oma itseni kireässä nutturassa, ennestään pieni pääni tuntuu kutistuvan vieläkin pienemmäksi ja kasvotkaan eivät ole tarpeeksi "vahvat", että niukka nutturakampaus näyttäisi upealta. -Tai edes siedettävältä.
double

Nyt olisi ihan tosissaan sähköisyyttä poistavan hoito/tms. suihkeen paikka, onko ideoita? Vaikutus saisi kestää mielellään ainakin sen 6-8 tuntia ja toimia myös ulkona pakkasessa sekä villapaita päällä. Pipon käyttö myös houkuttaisi, mutta näinköhän niin maagista tököttiä edes löytyy että moisen uskaltaisi vetää päähänsä.. Vinkkejä saa antaa!PS. Amican kahviloista saa nykyään myös macaroneja! En ole koskaan maistanut "oikeaa" macaronia, vaan ainoat kokemukset ovat kotitekoisista. Eiväthän nuo Amicankaan varmasti kunnollisia ja täydellisiä ole maultaan, mutta ainakin niiltä löytyy jalat(pied) ja näyttävät herkullisilta. Melkein pakko vissiin siis ostaa joku päivä. ;)

5 kommenttia:

 1. Siis eikä!?! Sullehan sopii tuo nutturakampaus ihan todella hyvin -oikeesti!!!

  Mutta sitä en kiellä etteikö hiusten sähköisyys ole raivostuttavaa ;)

  VastaaPoista
 2. Höh, minä en vaan itse tykkää :D Koko ajan pyörii päässä kanskoulunopettajatäti ja McGarmiwa mielleyhtymät! Mutta ehkä tuohonkin joskus silmä ja pää tottuu. (:

  VastaaPoista
 3. Musta toi nuttura sopii sulle ihan hyvin ja sulla on just sille kampaukselle vaadittavat kasvot. :)

  Oikeastaan mikä tahansa hiuksiin jätettävä hoitosuihke tekee tehtävänsä tuolle sähköisyydelle, olen sen tänä talvena huomannut. Aiemmin en käyttänyt ikinä mitään hoitoainetta, mutta nyt kun hiukseni ovat pidemmät, se on välttämätöntä. Kivoin suihke on mielestäni ollut apteekista saatava Elivon miedosti omenantuoksuinen suihkehoitoaine. Sen hinta on jossain kympin tienoilla ja se ei sisällä silikonia. Tuoksu ei jää pahemmin hiuksiin, mutta on suihkutettaessa ihanan mieto ja raikas. Myös marketista löytyvät XZ-suihkeet tekevät tehtävänsä ilman silikonia ja 3-4 euron hinnalla. XZ-suihkeita löytyy ainakin Muumi-, Manga- ja vanilja-suklaasarjasta, on olemassa myös mansikkaesanssintuoksuinen Herbina MarjaSpa -suihke, joka on samaa kamaa noiden XZ:ien kanssa. Siis saman kotimaisen Bernerin valmistamia kaikki.

  Olen käyttänyt noita suihkeita yleensä suihkun jälkeen kosteaan tukkaan, mutta joskus unohdettuani olen hermoromahduksen partaalla suihkinut myös kuivaan tukkaan. Ne eivät tee kuivaakaan tukkaa likaisen näköiseksi, mutta tuntuvat kuivaan tukkaan käytettynä aiheuttavan pipon alla enemmän takkuja niskatukkaan.

  Aiemmin, kun en vielä hiustenhoitoaineita käyttänyt ja hiuslakka sai hiukseni sähköstymään aivan helvetillisesti, käytin perusvoidetta hiuksissa. Rasvasin siis kevyesti käteni ja puristelin vielä vähän rasvaisilla käsillä hiusten pituudet. Oli hyvä ensiapu, mutta hiukset sähköistyivät silti kun niitä veti esimerkiksi tekokuitukäsineellä kasvoilta pakkasessa.

  VastaaPoista
 4. Tuo apteekin aine rupesi kyllä houkuttamaan! Omenantuoksu on jees ja yleisesti ottaen apteekkituotteet ovat aina vähän laadukkaampia. Kiitos tosi paljon vinkistä! (:

  Nuita XZ-suihkeita olen jonkin verran käyttänyt eikä minulla niistä varsinaisesti mitään pahaa sanottavaa ole, niitä vain tuntuu uppoavan hiuksiin ihan hirveästi jos mielii että toimii, joten joku vähän tehokkaampi houkuttaisi :D
  Pitää kyllä kipaista siellä apteekissa.

  VastaaPoista
 5. No en yhtään ihmettele, jos sun superpitkään tukkaan menee puoli pulloa kerralla, kun omaankin supsuttelen huoletta yli kymmenen suihkausta kun vauhtiin pääsen. :)

  En osaa luvata, että tota Elivoa kuluisi vähemmän, mutta se on hiukkasen isompi pullo ja sisältää muistaakseni mm. aloe veraa, eli jotain ihan oikeasti hoitavaa ainesta!

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?