keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kuulumisia viikolta ja viikonlopulta

naamalähi

Viikonloppu ja alkuviikko hujahtivat nopeasti. Olin viikonlopun vanhemmilla ja sain ihan kivasti kirjoiteltua niitä koulujuttuja.

Viikonloppuna katsottiin Arin kanssa Boys Don't Cry, jonka olen katsonut joskus vuosia sitten aiemminkin. Muistini pelasi hvin, leffa oli ihan yhtä kaunis koskettava kuin silloin aikoinaan!

Elokuvahan perustuu 1993 murhatun transsukupuolisen Brandon Teenan tarinaan. Teena oli biologisesti tyttö, mutta koki itsensä mieheksi ja esiintyikin julkisesti miehenä. Asian paljastuttua hänen miespuoliset ystävänsä raiskasivat ja murhasivat tämän. Suosittelen ehdottomasti katsomaan kyseisen leffan jos on päässyt jäämään välistä!

Jokusen seksuaalirasistinkin olisi ihan terveellistä katsoa kyseinen pätkä. -Jos se ei mitenkään kosketa tai herätä ajatuksia, alan olla varma, etteivät nämä tyypit ole edes ihmisiä.

***

Yhteishaku lähestyy vääjäämättä, ja minun pitäisi repiä jostakin aikaa neuroottiseen bilsanlukemiseen. -Jos meinaan päästä sisään bilsanlaitokseen, lukion biologia on hallittava lähes täydellisesti! Tätä kuitenkin hankaloittaa nelosella ja ja vitosella läpimenneiden yliopistobilsakurssien luoma valheellinen turvallisuudentunne. Tosiasiassa en jaksa uskoa, että näistä viimesyksyn ja tämän kevään kursseista on laajemmalti hyötyä pääsykokeessa, koska siinä mitataan nimenomaan kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Tämä biologia mitä nyt olen lukenut (ja luen) pureutuu nimenomaan yksityiskohtiin ja siinä helposti unohtaa asioiden suhteen kokonaisuuteen. Onneksi haun jälkeen itse pääsykokeeseen on vielä pari kuukautta.

Olen taas toiveikkaasti yrittänyt harrastella kasveihin liittyvää biologiaa ihan käytännössäkin. Isälläni on nimittäin tapana kasvatella kesäisin yrttejä ja muita heiniä, ja tämä antoi pari viikkoa sitten omiaan istutellessaan minullekin muutaman istutuksen kotiinviemisiksi. Sain yhteensä 12 "istutusmultamöykkyä" joihin jokaiseen laitoin sitruunabasilikan siemenen, joista tähän mennessä ainoastaan yksi on lähtenyt itämään!
sitruunabasilika
En käsitä mikä näillä minun kasveillani oikein on! Isän yrtit kasvavat siellä jo suunnilleen puolimetrisinä ja kaikki ovat itäneet. Reilukerho.

Alkuviikko on nyt mennyt aktiivisesti koulujuttujen kanssa, mutta olen minä saanut jotain aikaankin; siivosin toissapäivänä vaatekomeron ja tänään sain kuvailtua juttuja myytäväksi Huuto.netiin. Suurin osa vaatteista on jotain elämää vanhempia retkuja (=lue, ei mitään muodikkaita ihanuuksia) jotka ovat kulkeneet mukana yläasteajoilta saakka, mutta käykää ihmeessä vilkaisemassa jos kiinnostaa!

Lisäksi innostuin taas puuhastelemaan kynsien kanssa;
kynsikäs2

kynsikäs
Kuvan lakkaus on jo pari päivää vanha ja kolhuinen, ja pysähtyneessä kuvassa nuo kukat näyttävät kieltämättä aika kammottavilta sutuilta. Vedin jokatapauksessa pohjalle violettia lakkaa ja kärkiin "töpötin" sinistä. Lopuksi vedin koko kynnelle läpinäkyvän lakan ja maalasin kukkia jokatoiseen kynteen. En ole muuten hirveä värisekamelskojen ystävä, mutta kynsissä on aivan ihanaa sekoitella värejä ja kuvioita! Nyt kun taas on tällainen innostuskausi (kestänee vissiin taas sen 2-5 viikkoa), tuntuu että voisin tuhlata kaikki rahani kynsikoristeisiin ja lakkoihin. Mutta maltetaan nyt :d


vanillaherkku
Maistelin toissapäivänä uutta Vanillan jogurttia: Mandariinijuustokakku. En nyt tiedä siitä juustokakunmausta (juustokakku ei ole juustokakku jos siinä ei ole keksiä/browniepohjaa. Mikään, missä ei ole keksipohjan makua ei maistu juustokakulta.), mutta muuten yllättävän hyvä ja ei-överi-imelä kokemus. Energiamääräkin on yllättävän alhainen (yleensä sana "juustokakku" nostaa missä tahansa energiamäärät taivaisiin), vain 100kcal/100g, eli 20kcal enemmän kuin tavallisissa perusjogurteissa.

kynsikäs3

1 kommentti:

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?