tiistai 8. maaliskuuta 2011

Feel good

Argh, ei mene hyvin nyt ei sitten millään. Eilinen tentti oli elämää vaikeampi ja onnistuin pilaamaan lopullisesti olohuoneen lokerohyllykön. Toin hyllyn asiakseni vanhempien luo maalattavaksi, minä kun en lämpene tuolle vaalealle puulle sitten yhtään. Mutta kappas, musta spraymaali ei sitten halunnutkaan tarttua tuohon halpishyllykköön, vaan alkoi valua ja tehdä kaikkea muuta jännää... Tänään yritetään vielä pelastaa tilannetta pensselimaalilla, mutta saahan nähdä.

Nyt on kieltämättä piristys ihan tosissaan paikallaan, ja onneksi täällä netissä surffaillessa törmää asioihin, jotka saavat edes pienen pienen hymyn huulille. Kuvat ovat Weheartit.comista.

.. Mutta aloitetaan kuitenkin ensin maailman parhaasta hyvän olon, tai oikeastaan vähän joka olon biisistä:
***

Toissapäivänä katsoin muuten Black Swanin, ja petyin. Odotin leffalta paljon, sitä kun on niin kovasti kehuttu kaikkialla. Pistää ihan epäilemään, onko kriitikot lahjottu? Syvällisempiä psykologisia draamoja ja trillereitä on nähty vaikka millä mitalla ja baletista ja perfektionismista olisi saatu aikaan jotain niin paljon parempaa ja syvällisempää, että melkein raivostuttaa. Olihan elokuva toki kaunista katsottavaa, mutta en tiedä.. Jäi lähinnä tunne, että on vain menty siitä, mistä aita on matalin ja koko leffa oli vain eräänlaista fan serviceä; nättiä balettia, hallusinaatioita, laihoja tyttöjä ja vähän seksiä. En nähnyt tässä kunnolla sitä pimeää ja synkkää maailmaa, jonne täydellisyyden tavoittelu voi ihmisen vetää. Jäin odottamaan kunnollista henkistä romahtamista, täydellisyyden murtumista ja pehmustettua huonetta, nyt elokuva oli vain eräänlainen oodi kauneudelle ja täydellisyydelle, joka loppui loppujen lopuksi kovin nätisti. Odotin rumuutta ja raadollisuutta, mutta tässä kaikki oli loppuun asti niin kovin sievää.

Tai ehkä minä olen vain onnistunut turruttamaan itseni totaalisesti katsomalla liikaa kauhuelokuvia, psykologisia trillereitä ja taide-elokuviksi laskettavia pätkiä. Viimeksi tuli katsottua Unelmien sielunmessu ja siinä oli mm. "sitä jotain", mitä Black Swanista puuttui. Mutta noh, makuasioita.

2 kommenttia:

 1. Mulla on vähän eri fiilikset tuosta Black Swanista. Katsoin sen muutama kuukausi sitten ja ainakin mulle sen sanoma meni perille. Naurettavinta tosin on se, että ihmiset jotenkin ajattelee sen psykologian liittyvän balettimaailmaan, vaikka oikeasti elokuva oli niin kaukana siitä kuin voi olla mahdollista. Mutta anorektikolle esimerkiksi se pukukoppikohtauksen ahdistus on ihan arkipäivän psykoosia, ja oon tosi onnellinen jos hirveän harva ymmärtää, miltä se tuntuu.

  Ja tuosta hyllystä muuten, kannattaa kokeilla hiomista ja sen jälkeen maalata. Monet puunvärisetkin kalusteet on yleensä lakattu kestämään kulutusta ja lakan päälle on tosi vaikeaa saada toista erityyppistä maalia. Toivottavasti projekti onnistuu! :)

  VastaaPoista
 2. En tiedä mikä mussa on vikana kun en osannut tykätä tuosta leffasta, jotenkin se vaan tuntui jäävän etäiseksi :/ Voisi olla jotenkin ymmärrettävää jos en vaikkapa olisi koskaan ollut tekemisissä minkään valtakunnan mielenterveysongelmien kanssa, mutta niitäkin on pääsyt seuraamaan läheltä montaa sorttia.

  Tokihan tuonkin leffan pointin ymmärtää vaivattomasti ja siinä esiintyvät tunteet ja teemat ovat hyvin samaistuttavia, mutta silti odotin, että se olisi viety jotenkin pidemmälle. Itseasiassa mulle jäi jotenkin lopputuntumaksi sellainen olo, niin kuin tuo täydellisyyteen pyrkiminen olisi leffassa ollut jotenkin loppujen lopuksi hyvä ja kaiken sen kärsimyksen arvoinen asia :D Tjoo taidan olla kauhea konservatiivinen moraalinatsi, jäin tosiaan odottamaan sitä rautalangasta väännettyä rumaa ja karua "katso nyt miten käy kun teet näin" -loppua tämän nätin "Olin täydellinen ja se oli sen arvoista" -lopun sijaan :D

  Hiominen olisi voinut olla ihan hyvä idea, se vaan kun tuo hyllykkö ei ole ns. "oikeaa" puuta vaan siinä on se mikälie muovilaminointipinnoite, niin en sitten uskaltanut hioa :/ Saa nähdä, nyt se on tuolla kuivumassa uuden maalauksen jäljiltä!

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?