torstai 5. toukokuuta 2011

Greyscale

Onpa ollut kaikin puolin harmaa viikko, ulkona ja sisällä on vain synkän harmaata ja minulla ei ole ollut oikeastaan mitään tekemistä. Maanantaina kävin vähän kaupungilla tuhlaamassa kirppikseltä saatuja rahoja, mutta muuten olen istunut viikon kotona koneella villapaidassa ja collegeissa katsoen elokuvia, lukien IRCQuoteseja ja syöden kauralastuja.


Harmaata väri- ja mielenmaailmaa toistaa myös KappAhlista löytmäni ohut kietaisupaita


Yhtenä suurena tekijänä tässä jatkuvasti syvenevässä kevätapatiassa (yleisen saamattomuuden lisäksi) on tuo kesän työtilanne (josta olen täällä vähän väliä marissut), en nimittäin päässyt töihin kumpaankaan paikkaan jossa viime viikolla kävin näyttäytymässä. Citymarketin kohdalla tämä ei ollut varsinaisesti mikään yllätys, sillä hakijoita oli satoja ja paikkoja alta kymmenen. Minulla ei ole päivääkään kokemusta kaupan alalta, joten on ihan luonnollista että kaikkien niiden hakijoiden joukosta löytyi pätevämpää porukkaa jolle ei tarvitse opettaa kassakoneen käyttöä.

Sen sijaan sen hakemani leirintäalueen suhteen uskalsin jopa olla toiveikas ja harmitti aika vietävästi, kun kuulin etten päässyt siksi koska hakijoiden joukossa oli ihmisiä jotka osasivat venäjää. Olisivat kuulemma muuten ottaneet minut enemmän kuin mielellään, mutta täällä idässä asiakaskuntaan kuuluu paljon venäläisiä (jotka eivät osaa/halua puhua englantia) ja niinpä venäjän taito on niin iso plussa että se menee helposti muun edelle. Tekisipä mieleni heittää tähän nyt joku kommentti tuosta pakkoruotsista, mutta parempi varmaan että olen hiljaa..Nyt täytyy sitten viikonloppuna alkaa laittelemaan niitä rakkauskirjeitä sossukkaan, eilen tuli viimeinen opintotuki ja sillä pitäisi nyt pärjätä syyskuun alkuun ellei töitä ala löytyä. Olen kylläkin suhteellisen varma että toimeentulotukihakemukseni hylätään, sillä en ole hakenut itselleni ollenkaan opintolainaa, ja laina on jollain kieroutuneella logiikalla yksi ensisijaisista selviytymiskeinoista. Mutta pitää nyt kuitenkin yrittää, velkaantuminen kun ei hirveästi houkuta!

Olen muuten ehdottomasti sen kannalla, että toimeentulotukikin siirrettäisiin Kelalle. Ne jotka tuota tukea hakevat ovat todennäköisesti aina kuitenkin Kelan asiakkaita ja siksi toisekseen Kela hoitaa asiat jämptisti ja napakasti pykälien mukaan, niin kuin ne kuuluukin. Kuntien ja kaupungin sossujen ongelma on nimittäin juuri se, mitä esimerkiksi Heinäluoma niissä kehuu, eli että "kunnissa ihmistä voidaan katsoa lähempää". Tuo kuvaa melko hyvin sossujen toimintaa; siellä tosiaan katsotaan ja kytätään ihmistä ja tämän menoja lähietäisyydeltä ja annetaan tai ollaan antamatta tukea suunnilleen naaman ja perstuntuman perusteella.

Olen kuullut monet tarinat siitä, miten ihmisiä yritetään ensin pakottaa ottamaan lainaa (valtiolta tai jopa sukulaisilta), menemään älyttömiin provisiopalkkauksella oleviin pätkätöihin ja lopulta on yritetty jopa vanhempia saada elättämään yli parikymppinen lapsensa. Ne jotka alistuvat ja murtuvat heti alkuunsa jäävät ilman tukia, ja ne jotka jaksavat vääntää kättä ja olla topakkoina saavat ehkä rahansa pitkällisen taistelun jälkeen. Tiedänpä yhdenkin tapauksen jossa nuori hakija lopulta kirjoitti valtakirjan toiselle vanhemmistaan jotta tämä voisi asioida sossussa hänen puolestaan, kun häntä itseään ei otettu vakavasti. Ja en edes ala puhumaan siitä nöyryyttävästä pompottelusta eri virastojen välillä, siitä tilin kyttäämisestä ja jokaisen viiden sentin menon tarpeellisuuden arvioimisesta. Että ei sitä paljon uskalla kesällä jäätelöä torilta ostaa, ainakaan pankkikortilla.

2 kommenttia:

  1. Sievä paita, mut vielä sievempi tukka! Itellä vähän tosta lyhyempi tukka lähtee vaan kihartumaan niin että näytän enemmän peikkolapselta kuin elegantilta. Toi sun tukka valuu tollee ihanasti ja on oikeastaan itsessään jo asuste.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt tosin tuskailen täällä sen tosiasian kanssa, että pitäisi vissiin kohta ihan oikeasti käydä leikkuuttamassa huonoja latvoja pois, joka viides hius kun alkaa olla latvasta kaksihaarainen :/ Ja melkeinpä se pitää ottaa lähemmäs 10cm pois jos haluaa saada siitä kohti poikki missä alkaa ihan oikeasti terveemmät hiukset.

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?