perjantai 10. kesäkuuta 2011

Tältä viikolta..

Onpahan ollut mukavan aurinkoinen viikko! Ulkona on kuitenkin tullut oltua harmillisen vähän, vain kaupassa ja parilla kävelylenkillä on käyty.

Tiistaina kävin pienen pienellä kirppiskierroksella, ja löysin valintakirppikseltä sähkögrillin 29€:lla! Me ollaan etsitty halpaa sähkögrilliä jo pidemmän aikaa, mutta kaikki tuntuvat maksavat vähintään 60€. Nyt se rilli kuitenkin löytyy, ja eilen päästiin grillailemaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä.
Tänään tulimme vanhempieni luokse viikonlopun viettoon, ja olihan muuten lystikäs automatka aamulla! Auto kuumui ihan ennätyspaljon ja kissat alkoivat kesken matkan huutaa ja läähättää raskaasti. Tietenkään en ollut älynnyt varata mitään viilennysjuttuja mukaan, ja autossa ei ollut ilmastointia. Kuljetuskopassa oli varmasti vielä puolet kuumempi kuin autossa, joten päädyin päästämään mirrit vapaaksi autoon (terkkuja vaan autokouluopelle..) jos se vähän helpottaisi. Ja siitähän se vasta tivoli alkoi! Kissat säntäilivät höperöinä pitkin autoa, ja minä yritin pitää niitä suunnilleen poissa kuskin jaloista ja harteilta, ja vuorollaan roikottaa kumpaakin puhaltimen edessä, jotta vähän viilenisivät. Lopulta saavuttiin järven rannalla olevalle pysähdyspaikalle ja kävin uittamassa kuljetuskopan pehmustevilttiä kylmässä järvivedessä, minkä jälkeen märkä viltti ja kissat sullottiin takaisin koppaan. Tämäkään ei tuntunut viilentävän mitenkään merkittävästi, ja viimeiset 20km ajeltiinkin reipasta ylinopeutta.
Tulipahan siis taas opittua, huomenna kotimatkalle lähtee mukaan ainakin pari pyyhkeeseen käärittyä kylmäkallea!

Muistakaa siis kaikki muutkin; ei jätetä niitä koiria tai muita eläimiä kuumaan autoon, ja vähänkin pidemmille matkoille ilmastoinnittomassa autossa kannattaa varata mukaan jotain viilennystä!

***
Linkki
Pakko vielä jakaa pari kuvaa elämäni parhaista kekseistä. Kokeilin viikonloppuna Eevan cookiereseptiä, ja enpä joutunut tälläkään kertaa pettymään (Eevalta ovat peräisin monet tämän talouden vakkariherkkureseptit, kuten aamupalapannukakut ja jumalainen tomaattikeitto..). Erehdyin pahaksi onnekseni maistelemaan taikinaa jo jäähdyttelyvaiheessa, ja voi että se oli taivaallista! Taikina maistui vähän samalta kuin B&J:n cookie dough jäätelön keksitaikinaklöntit, paitsi että sitäkin paremmalta ja mehukkaammalta. Vetelin sitten varmaan useamman keksin jo taikinavaiheessa..Ja olivatpa ne keksit muuten hyviä kypsinäkin! Ihanan rapeita, sisältä sitkeitä ja sopivasti soodalta maistuvia keksejä jättimäisten suklaapalojen kera <3Suosittelen ehdottomasti.

2 kommenttia:

  1. Näytät ihastuttavalta tossa kakkoskuvassa, eikä noi keksit kyllä paljon huonommaksi jää! Ite pilkon aina leivonnaisiin tulevat suklaat aika pieniksi paloiksi, en oikeastaan tiedä miksi? Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla, jos jättäis ne tollasiks kunnon könteiks.

    VastaaPoista
  2. Kiitosta! Kannattaa kokeilla, on herkkua x)

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?