torstai 17. marraskuuta 2011

Infection ja talvi

Tänään ja eilissäaamuna oli oikein "mukava" herätys kahdeksan aikaan, kun yläkerrasta yritettiin ilmeisesti tulla vähintään katuporalla katon läpi. Siellä tehdään vissiin kylpyhuoneremonttia, ja rappukäytävän kiivaan laputtelun perusteella kolina ja räminä alkoivat eilen jo viiden aikaan. Luojan kiitos en ole ihan superherkkäuninen.. Silti vähän ärsyttää kun joutuu hengailemaan koko aamun korvatulpissa (ja nekään eivät kokonaan sitä jyrinää poista), ennen kuin pääsee pakoon yliopistolle.

Käytiin toissapäivänä katsomassa Tartunta, jota esitettiin paikallisessa vain muutama näytös pienemmissä saleissa. Oli muuten aika hyvä, ei toki mikään mullistava suurensuuria tunteita herättävä huippuleffa, mutta näitten tautipätkien joukossa ehdottomasti realistisin. Traileri ei tee leffalle oikein oikeutta, mutta voihan sen vilkaista ken haluaa.
Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa
Kaavahan on periaatteessa kaikille tuttu; Ilmestyy jostain joku pöpö joka alkaa kaataa porukkaa. Tilannetta vähätellään aikansa, kunnes viimein myönnetään että kyseessä on vakava ja vaarallinen pandemia. Syntyy kaaos ja elokuvasta riippuen a) keksitään lääke joka tehoaa tai b) 95% ihmiskunnasta tuhoutuu ja viimeiset 5% elävät piilossa jossain raunioissa.
En nyt spoilaa, kumpaan porukkaan Tartunta kuuluu, voitte vilkaista itse ;)

Tykkäsin kovasti kun elokuvassa kerrottiin vähän siitä itse viruksestakin, jos nyt ei ihan rakennetta myöten niin kuitenkin enemmän kuin monissa muissa elokuvissa, joissa homma kuitataan suunnilleen siten että "tää on nyt vaa tällane supermegavaarallinen pöpö joka tekee tällee ja siihen ei oo lääkettä!!!". Tartunnassa ei myöskään lähdetty mässäilemään itse sairastapauksilla ja kuolemilla, eikä myöskään toisaalta sillä kaaoksen ilmapiirillä ja ihmisten riehumisella.

Lisäksi tuotiin hirveän hyvin ja uskottavasti esiin moisen pandemian lieveilmiöitä, kuten kaikenmaailman hörhöjen menestyminen jonkun muka parantavan luontaistuotteen avulla, se miten tietyt ihmiset saavat lääkkeen ennen muita ja miten ihmiset tähän reagoivat, ja kiinnitinpä itse huomiota nuihin reesusapinoihinkin joiden käytöstä eläinkokeissa ei niin hirveän mielellään puhuta.
Suosittelen vilkaisemaan jos tämäntyyppiset leffat ja mikrobiologia kiinnostaa!


***
Täällä sateli eilen jo vähän lunta ja sisäinen jouluhörhöni alkoi heräillä ja vaatia glögiä ja vadelma-vaniljajoulutorttuja. Muuten tuon talven ja lumen voisi sitten heittääkkin hiiteen, minä en vain kertakaikkiaan akklimatisoidu näihin marras-huhtikuun ilmasto-olosuhteisiin.Pimeyskin rassaa aikalailla, yritin kuvailla niitä mainitsemiani uusia pöksyjä, mutta eihän siitä tullut lasta eikä.. niin.
Kivat pehmeät Onlyn kangashousut kuitenkin kyseessä, huikeat kolme kymppiä maksoivat.

Hyvää loppuviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?