sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkassunnuntai


Ignooratkaa tuo sisälämpö, mittari on vähän huonossa paikassa. Ei meillä oikeasti täällä noin kylmä ole.


Kun mittari näyttää sunnuntaiaamuna tätä, ei vaan voi muuta kuin jäädä sisälle ja tehdä aamupalaksi pannukakkuja.
Ihan kuin nyt siis muutenkaan olisin vapaaehtoisesti ollut mihinkään menossa, mutta onpahan joka tapauksessa hyvä syy pysyä kotosalla!Täydelliseen sunnuntaihin kuuluvat tietysti myös heilahtaneet kissakuvat, joten täältä pesee..Ja sitten vielä kitinäosio. Se miniläppäri jonka ostin hätävaraksi joku kuukausi sitten on perseestä; se jumii, lätkii erroria ihan kaikesta, hidastelee, oheislaitteet ei toimi vaikka ajurit on kunnossa, ei jaksa aueta ja ei sammu pakottamatta. Kone ostettiin Gigantista ja otettiin siihen vielä varmuudeksi Happy Care, että on sitten varmasti mahdollisimman huoletonta ja helppoa takuuasioiden kanssa. No, Ari kävi sitten tuossa hetki sitten näyttämässä läpyskää Gigantissa ja tässä nyt nähtiin tuo "helppo ja huoleton" takuuturva ja Happy Care vakuutussysteemi käytännössä.

Koneesta voidaan kuulemma testata komponentit ja lähettää se takuuhuoltoon, mutta se maksaa. Jos vika on taas käyttöjärjestelmässä, ei korvata. Suosittelivat vain koneen uudelleenasennusta tehdasasetuksin ja painottivat, että kone on tarkoitettu vain kevyeen käyttöön ja tekstitiedostojen kirjoittaminen ei kuulemma ole enää kevyttä käyttöä.
Anteeksi vaan, mutta mitä tuolla sitten pitäisi muka pystyä tekemään? Netti ei jaksa pyöriä, käyttöjärjestelmä takkuaa joka välissä ja kitisee kaikesta, ja Winukan oma Word Padikin on liian raskas että sitä saisi käyttää?! Siis ai että ottaa päähän.

Hauskintahan tässä nyt on siis se, että jos tiputan tuon koneen kolmannesta kerroksesta asfalttiin, niin saan Happy Carella ilmaiseksi uuden koneen "vahingon" piikkiin. Mutta kun siinä onkin toiminnallisesti häikkää, sitä ei korvaa täysin normaali takuu eikä varsinkaan Happy Care. Hienoa toimintaa.

2 kommenttia:

  1. En tiiä gigantista, mutta jotku normaalit kaupat esimerkiksi vaihtelee komponentteja omiin koneisiin, eli se ei ole sitä mitä esitteessä tai "testivoitoissa" näkyy. Kannattaa vaan suoraan kattoa, että koska niillä on hyllyt tyhjinä ja liukastua jäätiköllä sen koneen kanssa jolloin voit pyytää mahollisesti toista tai sitte alkaa uhkaileen kuluttajaviranomaisella. Tuo on aivan täyttä kusetusta eikä sellasta oikeastikkaan tarvi katella. Toinen mahollisuus on vaihtaa käyttöjärjestelmä W-XP. Luultavasti sulla on 7 tai Vista siinä jotka on paljon raskaampia.

    VastaaPoista
  2. Tuossa on käyttiksenä "Windows 7 Starter", eli olevinaan kevyempi versio seiskasta, suunniteltu nimenomaan näihin mineihin xP Mietin jo että vois melkeen vetästä tuohon vaikka Linuxin niin loppuis takkuaminen, varsinkin kun tarkotus ei tosiaan ois tehdä mitään sen kummempaa kun kirjotella ja käyttää nettiä :P
    Äsken saatiin ajettua tuo uudelleen tehdasasetuksille, mutta edelleenkään ei tunnista muita usb-laitteita kuin muistitikun.
    Huoh, taidan tosiaan vähän "liukastua" tuon kanssa tässä joku päivä.

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?