tiistai 7. helmikuuta 2012

Aamukahvilla

Taisin joskus mainita, että minulla on menossa eräänlaisena pitkäaikaisprojektina kunnollisen astiaston haaliminen. Tarkoitus on löytää sellaiset kipot ja kupit jotka ovat mieleisiä vielä vuosienkin päästä, ja jotka sopivat yks yhteen toistensa kanssa. Tähän asti on keräilty Iittalan valkoista Teemaa ja musta-valkoista Taikaa, eli ei siis mitään järisyttävän persoonallisia ratkaisuja, mutta ei kai sitä aina tarvitsekkaan? Tällä hetkellä saadaan tarjottua kahvit kuudelle ja iltapalajogurtit kolmelle hengelle, eli vielä on siis reilusti kerättävää.

Seuraavaksi haluaisin kuitenkin hankkia aamukahvikupit, nehän kun ovat tietysti ihan eri asia kuin "vieraskahvikupit". Ongelma on nyt vain siinä, etten millään osaa päättää mitä haluaisin. Kokoa saisi olla, mutta ei mitkään saavit kuitenkaan. Joku erikoinen juttu, väri tai muotoilu tai kuviointi, olisi myös kiva. Merkillä ei varsinaisesti ole väliä, mutta laadukkaat pitäisi olla, aika usein nämä kolmen euron mukit lähtevät halkeilemaan ennen aikojaan..
Tässä jotain, mitä olen harkinnut;Marimekko siirtolapuutarha -muki


Mustavalkoinen, kahvallinen siirtolapuutarha -kuppi on ollut tähän asti vaihtoehdoista mieluisin, mutta kun kävin Marimekon liikkeessä katsomassa sitä livenä, se osoittautui yllättävän pieneksi. Ari oli sitä mieltä, että erityisesti korva on ihan liian pikkuruinen. Kuviointi on kyllä kaunis, siitä ei pääse mihinkään. Myös Marimekon Räsymatto ja Silkkikuikka -mukit ovat nättejä, mutta niissä on sama koko-ongelma.

Iittala Teema -muki
Valkoinen Teema olisi tietysti helppo ja ihan hyvännäköinen ratkaisu, varsinkin kun sitä nyt muutenkin keräillään, mutta toivottoman tylsä. Aamukahvikupissa pitää olla jotain piristävää ja jännää.
Iittala Ego -kuppi

Egoa en ollut edes ajatellut, ennen kuin kopaisin sitä Sokkarin astiaosastolla. Ihan mielettömän mukavan tuntuinen kädessä! 0,4l muki on tosin melko kookas, ja vierastan vähän tuota muotoiluakin.
New Wave muki

Erikoisenmuotoinen on myös Villeroy&Bochin New Wave -kahvimuki. Tätäkin olen tapaillut pari kertaa kädessä ja ihan mukavaltahan se tuntui, mutta jälleen epäilyttää vähän tuo ulkonäkö.
Sitten Pentikiä. Koko Saaga -astiasto on periaatteessa upea, mutta jotenkin talvinen tai jopa jouluinen. Vähän sama mietityttää sitten perus kahvikuppikäytössäkin, ja ei tuo muotoilukaan oikein nappaa; liian pehmeää ja alas päin suippenevaa. Mutta printti on nätti! Näitä samoja mietteitä on myös Tempo mukin suhteen.
Bono-kupit

Bonot olisivat ihan täydellinen eri mielihalujen kompromissi, sopivan modernit mutteivät kuitenkaan tylsät, sillä settiin kuuluu neljä eri näköistä mukia! Olisin varmaan jo ostaa höyräyttänyt nämä, ellei niitä kaikkia neljää olisi pakko ostaa kerralla. Tähän asti olen tosiaan ostanut astiat noin yksi kippo tai kuppi per/kk tahdissa, joten neljä kerralla on vähän kallista. Tosin nyt kun näistä tuli puhetta, niin huomasinpa justiinsa, että ne ovat itseasiassa tällä hetkellä aika huimassa alennuksessa.Onko teillä jotain tiettyä mukia, jolla päivä lähtee käyntiin? Vai onko ihan sama, mistä se kahvi/tee/tuoremehu kurkkuun kaadetaan?

1 kommentti:

  1. http://farm5.static.flickr.com/4076/4749417383_291090c090_b.jpg Lempparikippo!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?