perjantai 23. maaliskuuta 2012

Buzzador - Lipton pyramiditee

Liityin jokin aika sitten Buzzador -palveluun Buzzadoriksi. Buzzadorina oleminen tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että sinulle tarjotaan mahdollisuutta osallistua erilaisiin kampanjoihin joissa pääsee kokeilemaan jotakin tuotetta/palvelua, ja antamaan siitä arvionsa sekä jakamaan näytepakkauksia tuotteesta myös muille. Minä aion kirjoitella näistä mahdollisista testituotteista täällä blogissa, joten aina kun postauksen otsikon edessä lukee Buzzador, kirjoitan arviota tai kommenttia ilmaiseksi saamastani tuotteesta. Niinpä jokainen sitten voi halutessaan välttyä tältä mainonnalta. Tuotteita on tarkoitus arvioida rehellisesti, joten mitään turhia ylisanoja ette tule kuulemaan.

***

Pääsin tässä joku aika sitten mukaan ensimmäiseen kampanjaani, nimittäin testaamaan Liptonin uusia pyramiditee -makuja. Alustukseksi mainitsen omista teenjuontitavoistani sen verran, että olen sekä teen-, että kahvinjuoja. Teen kanssa on tosin aina ollut vähän ongelmana se, että minusta kaikki teet maistuvat aina samalta; tuoksu voi olla vaikka kuinka huumaava, mutta maussa ei huomaa suurensuurta eroa kuin ääritapauksissa (=sitruuna, minttu yms. voimakkaat maut). Niinpä teearsenaaliini on valikoitunut lähinnä muutamia irtoteemakuja ja Yogi tea -pusseja, sekä satunnaisesti Liptonin minttuteetä. Juon teetä sekä mustana että hopeateenä, lantraan maidolla lähinnä niitä ei-minkään makuisia kitkeriä pussiteitä joihin yleensä muunmuassa ruokaloissa törmää.

Torstaina sitten sain postissa Buzzadorilta pienen laatikollisen Liptonin uusia pyramiditee -pakkauksia, kolmea eri makua; Earl Grey, Forest fruit ja Green tea mandarin-orange.
Kaksi ensiksimainittua ovat teelaadultaan mustia, ja mandarin-orange nimensä mukaisesti vihreä. Joku onkin varmaan nähnyt tv:ssä mainoksia näistä uusista Liptonin pyramidipusseista, niiden juju on kuulemma se, että pyramidipussissa teen maku vapautuu parhaiten ja teenlehdet ovat pitkiä kuten irtoteessä. Mene tiedä sitten.

Mauista mandarin-orange kuullosti parhaalta, Earl Greystä taas en ole pitänyt koskaan joten sen suhteen olin vähän skeptinen. Mutta ei kun kokeilemaan..


EARL GREY
Avasin Earl grey pakkauksen ensimmäiseksi heti paketin saatuani. Makua kuvaillaan seuraavasti;

"Earl Grey on yksi tunnetuimpia ja suosituimpia teelaatuja. Nimen takana on Charles Grey (1764–1845), joka oli Ison-Britannian pääministeri. Tee on perinteinen sekoitus ceylonialaista ja kiinalaista teetä, joka on maustettu bergamottihedelmästä saatavalla bergamottiöljyllä."

Olen joskus aiemminkin juonut jotain Earl grey -teetä, ja valitettavasti se on hyvä esimerkki juuri siitä, mistä minä en pidä. Tämä Liptonin pyramidiuutuus ei tehnyt poikkeusta, vaan se maistuu ja tuoksuu melko samalta kuin muutkin Earl Greyt; kitkerältä. Kyllähän tätä juo paremman puutteessa, ja hopeateenä maistuu vähän paremmin. Ei silti vakuuta.


FOREST FRUIT
"Forest Fruit on maustettu musta tee, jossa on hedelmäisiä makuja ja aitoja hedelmäpaloja. Aurinkoinen, luonnosta makunsa ammentava Lipton Fruit -tuoteperhe tarjoaa virkistävää elinvoimaa runsaan hedelmäisissä ja marjaisissa makuvaihtoehdoissaan. Tee on Rainforest Alliance -sertifioitua."

Perjantaina vietin vapaapäivää ja testasin Forest fruittia pienellä välipalapäiväteellä. Tämä olikin sitten jo positiivisempi yllätys, ei juurikaan kitkerää, tuoksuu hyvältä ja jopa maistuu joltain!
Ehdottomasti paras näistä kolmesta mausta, mutta ei kuitenkaan niin säväyttävä että tulisin tätä varmastikkaan koskaan ostamaan.GEAN TEA MANDARIN-ORANGE
"Maustettua vihreää teetä ilman kitkerää jälkimakua, joka tarjoaa luonnon omaa energiaa, terveyttä ja elinvoimaa. Tämän ansiosta tee on mielen ja kehon virkeydestä kiinnostuneille ihanteellinen valinta. Vihreä tee tuo rentoutusta, mielenrauhaa ja tasapainoa. Tee on Rainforest Alliance -sertifioitua."

Tämä tee oli jälleen kerran näitä jotka tuoksuvat huumaavalta, mutta maku tuottaa pettymyksen. Parilla ensimmäisellä siemauksella se appelsiini pääsi sieltä esille, mutta sitten siihen jotenkin turtui ja loppu kupillinen oli sitä perus ei-oikein-minkään-makuista teetä. Liekkö vika sitten minun makunystyröissäni.

Sellaisia olivat siis nämä, minä taidan jatkossakin pitäytyä nuissa hyviksi toteamissani laaduissa ja merkeissä, mutta sitähän ei tiedä jos näistä joku muu tykkää. Taidan viedä nuita teepaketteja ainakin yliopistolle ainejärjestön kopille, siellä varmasti on menekkiä ilmaisille teemaistiaisille! Ja jos joku teistä haluaa testata niin voin myös pistää postilla nuita pusseja tulemaan!

5 kommenttia:

 1. Earl grey kuuluu juoda maidon kanssa, muutenhan se on tietty kitkeraa!

  VastaaPoista
 2. Jos osaisikin pussiteetä nykyään juodakkaan, koska irtotee tuppaa olemaan lähes aina miljoona kertaa ns. normaalia parempaa. Mutt suosittelen kokeilemaan ainakin Forsmanin kirsikkateetä. Se ainakin tuppaa meillä katoamaan nopeasti. :D Mutta myös anti-stress yrttitee on kokeilemisen arvoinen. Jos ei stressi lievene, niin maku ja väri saavat pysähtymään kupin äärelle.

  VastaaPoista
 3. Voi hitsi, ettei sattunut omalle kohdalle kutsua tähän kampajaan. Meillä kun ollaan ihan täysin tee ihmisiä. Tuo Forest Fruit on mun ehdoton lemppari Liptonilta muutaman muun perusmaun ohella. Se on huippu hyvää kun joukkoon laittaa puoli tee lusikallista "liikaa" sokeria ja maitoa..Nam nam..Nyt iskikin niin hirveä teen himo, että pitää varmaan tässä aamun ratoksi kupillinen laittaa :D

  VastaaPoista
 4. Hanna; Oho, enpä ole muuten ikinä kuullutkaan :D Oon vaan luullu että kunnolliset teenjuojat juo kaiken mustana ja mitään ei kuulu juoda maidolla.

  missDeathly; Pussiteestä ainut ihan oikeasti hyvä on musta just tuo Yogi tea, mutta se nyt ei sitten oikeastaan enää edes ole sellasta perinteistä teetä x) Tuota kirsikkateetä en ookkaan juonut varmaan koskaan, Geishatee ja Kissanpäivät tosin kyllä löytyy kaapista :D

  VastaaPoista
 5. LauraR.; Toi Forest fruit oli munkin lemppari, pitänee kokeilla vielä tuon maidon ja sokrun (kävisiköhän muuten hunajakin?) kanssa myös!

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?