perjantai 30. maaliskuuta 2012

Iminöitä

Kohta alkaa tosissaan itkettää, ja itseasiassa itkettää jo nyt. Minulla on takana ihan huippuviikko; suoritin hygieniaosaamiskoulutuksen ja testin, läpäisin selkärankaisten alkeislajintuntemuksen ja sain kesätöitä. Kaiken järjen mukaan tässä pitäisi olla kuin hangon keksi ja iloita olemassaolostaan, mutta saamarin Luonnonmukaisen tuotannon perusteet -kurssi pilaa tällä hetkellä elämäni mm. täysin. Kyseessä on päällisin puolin ihan tavallinen kolmen opintopisteen kurssi, siis sellainen jossa käydään luennoilla ja tekemässä tentti. Korkeintaan joku pieni kirjallinen essee ja vierailukäynti siihen päälle, kun nyt kerran soveltavista opinnoista on kyse. Mutta sepäs ei olekkaan niin yksinkertaista, sillä tällä kurssilla on luentoja, tentti, verkkotehtäviä joka luennon jälkeen, tieteellisestä artikkelista tehtävä esitelmä, viljelykiertosuunnitelman teko-tehtävä, kauppojen luomutarjontaan tutustumistehtävä ja vierailupäivä. Enää oikeastaan puuttuu monisataasivuinen tenttikirjallisuus, saiskohan vielä sellasenkin?
Kaiken lisäksi nuo verkkotehtävät eivät ole mitään simppeleitä "Tänään opin luennolla että.." -juttuja, vaan esim. edellinen tehtävänainto perustui reilu 50-sivuiseen raporttiin ja itse kysymys ei edes varsinaisesti liittynyt raportin aiheeseen (eli joutui etsimään niitä vastauksia hyvin, hyvin rivien välistä).
Nyt joku tietysti sanoo että tuo on ihan normityömäärä kolmelle opparille ja menee ihan huitasten. Noh, ei mene minulla, itseasiassa se varsinainen ongelmakohta on tuo tieteellisestä artikkelista tehtävä Powerpoint -esitelmä. Tekisin etätehtäviä vaikka joka päivä ja naaraisin läpi koko Joensuun luomutarjonnan, jos ei vaan tarvitsisi tehtä tätä..


Viisi sivua tekstiä liittyen luomututkimukseen. Sen verran usein olen marmattanut kielitaidostani täällä, ettei kenellekään liene epäselvää millainen mörkö tuo tekstinippu minulle on. Tähän asti olen pärjännyt, kalabiologian kurssilla oli lukumateriaalina pari tutkimusraporttia ja onhan tuo meidän perusteos Campbell & Reece BIOLOGY myös englanniksi. Tämä raportti kuitenkin nousee sellaisiin sfääreihin että en ihan oikeasti enää pärjää. Tiedättekö sen tilanteen, kun suomentaa jok'ikisen sanan muttei silti saa lauseeseen mitään tolkkua? Jos ette, niin kuvitelkaa. Sitten kuvitelkaa että näitä tällaisia lauseita on joka neljäs. Ja sitten kuvitelkaa, että teidän pitäisi reilun kahden viikon kuluttua esittää tästä aiheesta luennolla tiivistelmä muille opiskelijoille.

Noh, kai tämä pitää vaan ottaa oppimisen kannalta, mutta kieltämättä oppiminenkin on tässä tilanteessa vähän heikkoa kun ei voi keltään kysyä että menikö oikein. Toivotaan että saisin tähän vielä jotain tolkkua, noloin tilannehan toki olisi että käsittäisin jonkun olennaisen asian ihan _todella_ väärin ja sitten menisin siitä sitten pitämään esitelmää.


Hajottavien koulujuttujen ohella olen väkertänyt vähän muutakin. Nyt lauantaina on miehen sisarenpojan ristiäiset, ja päätin joskus pari viikkoa sitten piirtää pojasta kuvan lahjaksi (on meiltä menossa sinne toki "oikeakin" lahja). En ole piirtänyt mitään pitkään pitkään aikaan, joten ei ollut mikään helppo homma sitten tuokaan loppujen lopuksi, mutta pienellä hampaidenkiristelyllä sain aikaan sitten tämmöisen;

Alkuperäistä mallikuvaa en viitsi näyttää kun on toisten lapsesta kyse (ja ehkä on parempi ettei kukaan pääse vertaamaan :D). Siihen nähden etten kauheasti ole viime aikoina mitään tuherrellut olen ihan tyytyväinen.
..Pakko nyt kuitenkin perisuomalaiseen tyyliin vielä vakuutella, että ei, en todellakaan luule olevani mikään oikea piirtäjä, en edes minkään sortin harrastaja. Kertoo muuten yleensäki jotain meistä ihmisistä tällainen perustelun perustelu ja kaikenlaisten omien juttujen puolustelu. Heti on joku nimittäin kritisoimassa jos et alenna itseäsi tarpeeksi maanrakoon.
Mutta nyt syömään perjantairanskiksia ja tanssimaan!

4 kommenttia:

 1. Viljelykiertosuunnitelman kanssa itkin minäkin luonnonmukaisen tuotannon perusteet kurssilla. Mä en meinaannut millään saada sitä pelaamaan, kun en ole kasvinviljelystä lukenut muuta kuin ne pakolliset ja siellä viljelykiertoa on sivuttu vain ohimennen ja se on ollut tavanomaisesta viljelystä. En taida vieläkään tietää menikö tehtäväni lävitse (johon lopulta sain käsistä pitäen opastusta), kun en pääse numeroita vilkuilemaan kun poissaolevana tällä hetkellä opinnoista olen. :D

  VastaaPoista
 2. Mie en oo jaksanu ees vielä kauheesti tuohon viljelykiertosuunnitelmaan perehtyä, äkkiä laskin vaan ne lähtöarvot paljonko naudat tarviaa rehua jne, muuten homma vielä ihan tekemättä xP Minähän en viljelystä tiedä yhtään mitään oli se sitten tavanomasta tai luomua, joten voin vaan kuvitella miten "hienon" suunnitelman saan lopulta tehtyä :D Toivotaan että se ois sullakin läpi!

  VastaaPoista
 3. Voi, osaisipa itsekin piirtää noin kauniisti!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista, vaikka parantamisen varaa oliskin rutkasti jos kunnolla haluais tuohon piirtelyyn perehtyä :)

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?