perjantai 25. toukokuuta 2012

Hei mullahan alko loma

Tajusin tuossa toissapäivänä rättiväsyneenä koneella istuessani että hei, mullahan ei ole enää mitään mitä pitäisi tehdä! Tai on tietysti kasa tiskiä ja villakoiria sängyn alla, mutta mitään opiskelujuttuja. Tästä hämmentävästä vapaudentunteesta riemuuntuneena kävin kirjastossa, ja ostamassa viinirypäleitä ja uusia perunoita. En edes muista milloin olen viimeksi lukenut mitään kaunokirjallisuutta, yleensä nimittäin välttelen tarttumasta kiinnostaviin kirjoihin lukuvuoden aikana, sillä sitten en saisi luettua tentteihin sitäkään vähää. Nyt kesällä pieni todellisuuspakoisuus töistä ei mahda olla yhtään pahaksi!

herkkujakirja


Tänään oli kenttäkurssin viimeinen päivä, joten ennen kuin heitän aivot narikkaan totaalisesti, kerron lyhyesti mitä puuhailimme. POSTAUS SISÄTÄÄ KUVIA KUOLLEISTA ELÄIMISTÄ, joten jos olet herkkis niin ei kannata lukea edemmäs.

lato


latonen


 Tänään oli siis piennisäkäspäivä, ja lähdimme pyörillä yliopistolta Noljakkaan pelloille koluamaan sinne jo etukäteen viritettyjä ansoja. Tätä kurssipäivää olin itse henkilökohtaisesti odottanut eniten, alkuviikosta kun oli lähinnä lintuja, ötököitä ja jätöksiä.

Suurin osa loukuista oli elävänänappaavia, ja lisäksi joukossa oli muutama tappava. Jätimme kamat vanhaan latoon ja jakauduimme kahteen ryhmään tarkistamaan loukkuja.
Saaliiksi saatiin vaivaiset kaksi metsämyyrää, toinen litskusta ja toinen elävänä:

metsämyyrä1a

metsämyyrä1

metsämyyrä2

metsämyyrä2a

Kun loukut oli tarkistettu ja kerätty pois, lopetimme elävän myyrän eetterillä ja lähdimme takaisin yliopistolle nahkomaan tämän valtaisan saaliin..
Pakkasesta otettiin myös pari aiemmin pyydettyä metsämyyrää nahkottaviksi, mutta kaikille ei silti ollut eläimiä tarjolla. Minä olin tietysti yksi vapaaehtoisista leikkelijöistä!

nyljetty

myyränenn

Tästä ei tullut ihan mikään mallisuoritus, sillä toinen etutassu irtosi vahingossa kokonaan, hännän luut jäivät sisään ja en saanut raaputeltua nahkaa hirveän puhtaaksi. Mutta muuten ihan hyvin!
metsis

Elävänä saamamme myyrä oli raskaana, ja sisältä löytyi muutamia sikiöitä:
sikiö

Irrottamisen jälkeen nahat suolattiin ja jätettiin kuivumaan. Ylihuomenna saan käydä hakemassa oman "taljani" kotiin, ja sen jälkeenpä mulla ei taidakkaan olla yliopistolle enää asiaa pariin kuukauteen!

Eli nyt alkoi siis viikon mittainen kesäloma, jonka aikana ainakin kovasti yritän olla murehtimatta mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?