tiistai 31. heinäkuuta 2012

Helsinki

Viimeviikkoisesta pikareissusta selvitty hengissä! Melko kiirettä piti näillä vähäisilläkin suunnitelmilla, pitäisi joskus päästä ihan pidemmäksi aikaa tutustumaan tuohon pääkaupunkiseutuun.

Maanantaina lähdettiin ajelemaan jo kuudelta aamulla (parin tunnin yöunien jälkeen, koska kuka muka saa unta ajoissa heti iltavuoron jälkeen?), ja parin kahvitauon voimin selvittiin perille ennen yhtä. Olimme siis yötä Vantaalla minun sukulaisteni luona, jotka asuvat vain kivenheiton päässä metroasemasta. En ollut matkustanut metrolla varmaan koskaan aiemmin, mutta nyt tuli sitten sitäkin harjoiteltua useampaan otteeseen.

Heti pari tuntia saapumisen jälkeen lähdimmekin sitten sillä metrolla (jännä peli kyllä) keskustaan tarkoituksena kierrellä vähän kauppoja. Väsytti hirveästi ja sää oli ikävän sateinen ja hiostava. Onnistuttiin myös eksymään Kampin ja Forumin välille; Kampista oli helppo löytää sisäkautta tie Forumiin, mutta annas kun sieltä halusi takaisin! Koluttiin pitkän pitkän aikaa jokaista kerrosta ja yritettiin etsiä reittiä, mutta lopulta oli luovutettava ja mentävä ulos sateeseen, ja suunnistettava siellä. Ennen takaisin Vantaalle lähtöä käytiin vielä syömässä jossain thaimaalaisessa (muistaakseni Forumin alakerrassa?), oli ihan hyvää vaikka riisi loppuikin vähän kesken ja annokset oli ihan oikeasti tulisia.
thaikku

kastui 
Väsyneenä, kastuneena ja meikit levinneenä onnellisesti takaisin Kampissa.

Tiistaina oli sitten ohjelmassa se Serenareissu, sinne lähdettiin aamulla jo ennen puolta päivää ja löydettiin ihan mukavasti perille. Navigaattori on kyllä kätevä, muistan vielä sen ajan kun matkaa tehtiin järkyttävän ison Suomen tiekartasto-opuksen kanssa ja tapeltiin, mistä seuraavaksi pitää kääntyä..
Serena oli justiinsa niin mukava paikka mitä muistelinkin, ja vähän pilvinen tiistai oli todella hyvä päivä sinne, ei tarvinnut hirveästi jonotella liukuihin ja oli riittävästi tilaa jokaiselle uimarille. Ari tiputti silmälasinsa heti ensimmäiseksi villivirrassa, ja siellä sitten epätoivoisesti yritettiin niitä kalastella ihmisten seasta. Kuin ihmeen kaupalla lasit kuitenkin löytyivät seuraavasta suvantokohdasta kun oltiin jo lähes luovutettu :D ..Tosin ne hajosivat kuitenkin muutaman tunnin päästä vähän ennen lähtöä kun olivat siihen mennessä ottaneet jo sen verran osumaa. -Onneksi oli kyseessä huonommat kakkoslasit!

Illalla käytiin vielä käveleksimässä Länsimäessä, ja "löydettiin" ilmeisesti Myllymäen varustukset (joista ei hirveästi löydy tietoa mistään, mutta vissiin jotain I-maailmansodan aikaisia juoksuhautoja?). Ei uskallettu lähteä seikkailemaan nuihin tunneleihin ilman taskulamppua..

luola

länsimäengraffiti

ulkonaa

Keskiviikkona ennen takaisin Joensuuhun lähtöä oli vuorossa Luonnontieteellinen keskusmuseo, sieltä ovat reissun lähes ainoat kuvatkin. Mielenkiintoinen paikka, ja vaatisi enemmän aikaa jos haluaisi kunnolla lueskella ja tutustua. Nytkin kiireessä hypättiin mm. Suomen lintuosasto käytännössä kokonaan yli, sillä minä ainakin sain ihan tarpeeksi katsella niitä täytettyjä tirppoja yliopistolla viime talvena.
Africa

Luuosasto oli minusta kaikkein kiinnostavin ja esteettisin, varsinkin kun meillä ei bilsan laitoksella näitä kokonaisia rankoja juuri ole (yhtä kanaa ja kissaa lukuunottamatta)!

canislupus

apina

sarvet

peura 
Metsäpeura oli lemppari, aika komea!

minäafrikka

pukki

jääkarhunen

hirvieläimet

jellonat

dino
 
Museon jälkeen kipaisiin jogurttijätskille Kippoon, sillä pitihän tämäkin erikoisuus nyt päästä maistamaan. "Froyo" maistui justiinsa siltä miltä kuullostikin; jogurtista tehdyltä pehmikseltä. Oli hyvää, ei niin makeaa kuin normipehmis.Lisukevaihtoehtoja oli paljon ja ne eivät olleet mitään nonparelleja tai strösseleitä, vaan sai mm. pähkinöitä ja tuoreita marjoja.
kipot

Jätskien jälkeen hyppäsimme taas metroon, pistäydyimme matkalla Itäkeskuksessa (se oli remontin johdosta jotenkin todella pienen oloinen nyt, tai sitten muistin paikan vaan paljon paljon isommaksi), pakkasimme kamat ja lähdimme viiden maissa ajelemaan takaisin Joensuuhun.

Ostoksia ei tullut kauheasti tehtyä, sen verran raskas reissu ettei ollut ehkä se paras shoppailuvire päällä. ..Mikä tietysti on kukkaron kannalta vain hyvä! Yhdet kengät, laukku ja lamppu tuli kuitenkin ostettua, esittelen ne sitten joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?