perjantai 7. syyskuuta 2012

Sieniviikko

Jospa sitä viimein jaksaisi vähän jotain kirjoittaa. Pääsin siis viime perjantaina ansaitulle, huimalle kahden päivän "kesälomalle" (jonka vietin puoliksi kännissä ja puoliksi krapulassa, hmm..), ja maanantaista lähtien olen ollut kohtuullisen intensiivisellä sienikurssilla. Eli käytännössä siis rypenyt joka päivä pari tuntia metsässä sienestämässä, ja sen jälkeen istunut labrassa tunnistamassa saalista.
Homma huipentui eilen iltapäivällä lajitenttiin, lajeja oli kurssilla n.150 ja tenttiin tuli niistä neljäkymmentä. Ihme kyllä pääsin sen läpi, vaikkakin neljällä virheellä! En ole mikään pikaoppija, joten oli kyllä melkoisen raskas kurssi. Nyt kelpaakin sitten lusmuilla monta päivää!

Viimeisen palkan kunniaksi hankin itselleni myös tämän mielipiteitä jakavan lusmuiluvaatteen:

sohvanapotus

miehaalaris

Sain viime viikolla kengätkin takaisin suutarilta. Harmi etten älynnyt ottaa kuvia ennen käyntiä, mutta niissä oli jokatapauksessa oikein hyvät reiän alut kantapäissä, ja pohja oli kulunut kannoista muutenkin paljon matalammaksi. Tässä sitten lopputulos:

kenkienuusielämäSivuprofiilista uutta kantalappua ei juuri näe, ja sen pitäisi kuulemma olla nyt vähän kestävämpää materiaaliakin. Saa nähdä miten kestää, mutta olen kyllä hirveän tyytyväinen tuohon jälkeen, ja siihen että ylipäätään älysin viedä kengät suutarille.

Sieniin ja sienikurssiin palatakseni, että vaikka olikin melko raskasta ja homma meinasi jo eilen kahdeksan aikaan märässä metsässä tonkiessa alkaa tympiä, niin oli siellä paljon mielenkiintoisiakin juttuja! Erityisesti sienten tuoksumaailma oli minulle ihan uusi asia, samoin kuin se, että sieniä voi ihan oikeasti maistaa kun niitä tunnistaa. -Kunhan palan vain sylkee aina ja ehdottomasti pois. Tosin täytyy kyllä myöntää että en edelleenkään menisi haukkaamaan valkokärpässientä tai suippumyrkkyseitikkiä..
Paljon oli myös kauniin värisiä sieniä, ja taisi sieltä löytyä joku fluorisoiva lahottajakin.
Nyt sitä taas kiinnittää ihan uudella tavalla huomiota tähänkin eliöryhmään kun seuraavan kerran metsässä harhailee!

7 kommenttia:

 1. Sienikurssi >: D Kuulostaa melko hauskalta puuhalta. Eli ymmärsinkö oikein että sienet(poisluettuna vahvimmat) ei aiheuta myrkytystilaa jos niitä ei niele ? HOHHOhoohHOH

  VastaaPoista
 2. Ilmeisesti näin on :D ja siis tietysti maistettavan palankin on oltava pieni sipru jota vähän kielen kärjellä mutustellaan, ei mikään hirmuinen haukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :q Mie jo aattelin että haukkaan puolet jokasesta vastaantulevasta sienestä ja vertailen niitten makuja jos ois nuin ollu.

   Poista
 3. Olen kanssa viikonlopun kolunut metsässä sienessä hai saappaat jalassa ja perinteiset Rukan kurahousut sadetakki ja kurarukkaset kädessä :-) En muistanutkaan kuinka huolettomat nää kuravaatteet on kanttarellien värisetkin vielä ! Tykästyin kuravaatteisiin niin että käytän niit aina jos vähänkin satelee suosittelen sullekin tykkään :-) Terkuin Janna

  VastaaPoista
 4. Olen kanssa viikonlopun kolunut metsässä sienessä hai saappaat jalassa ja perinteiset Rukan kurahousut sadetakki ja kurarukkaset kädessä :-) En muistanutkaan kuinka huolettomat nää kuravaatteet on kanttarellien värisetkin vielä ! Tykästyin kuravaatteisiin niin että käytän niit aina jos vähänkin satelee suosittelen sullekin tykkään :-) Terkuin Janna

  VastaaPoista
 5. Pommi tiputettu: http://arska-aarne.blogspot.com/2012/09/blogipalkintoja.html

  VastaaPoista
 6. Voijjet, kiitosta vaan :D Saahan nähdä saanko laitettua eteenpäin kellekkään, tuntuu että kaikki blogit joita luen on jo varmasti saaneet läjäpäin näitä kiertolaistunnustuksia..

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?