tiistai 20. marraskuuta 2012

Nakunassu

Bongailin tuossa eilen useammastakin blogista Naked Truth -postauksia, eli kuvia bloggaajien meikittömistä naamoista. Idea lähti ilmeisesti liikkeelle Tyyliä metsästämässä -blogista, jonka kirjoittelija Veera haluaa (jonkun älykkään kommentoijan inspiroimana) ottaa kantaa vääristyneisiin käsityksiin siitä, miltä ihminen saa ja ei saa näyttää julkisesti. Hän myös haastaa muut bloggaajat julkaisemaan itsestään muokkaamattomia, meikittömiä kuvia.

Tällaisista haasteista minä tykkään! Onhan täällä nähty meikittömiä kuvia pari kertaa, mutta ne on tietysti valittu hirvittävän tarkkaan, otettu kaukaa ja muokattu ja ties mitä. Hassua kainostelua sinänsä, sillä en pidä itseäni minään himomeikkaajana, ja meikkaan oikeastaan vain jos olen lähdössä jonnekkin kauppaa pidemmälle. ..Tosin sunnuntaina kävin katsomassa Joensuun joulunavaustakin meikittä. Kukapa siellä iltapimeässä minun naamaani olisi tiiraillut?

Kaikkihan saavat tehdä naamalleen ja kropalleen tasan tarkkaan mitä haluavat tai olla yhtä lailla tekemättä.  Harvemmin niitä luomunaamoja kuitenkaan tuolla kadulla näkee, ja tuntuu että ihan kaikki (erityisesti nuorempi miesväki, anteeksi yleistys) eivät aina tunnu edes erottavan sitä meikatun ja meikkaamattoman eroa. Siksi on ihan kiva, että välillä voidaan muistutella siitä, miltä me Homo sapiensit näytettiinkään ilman naamamaaleja ja Photaria.


 
  Kuva täältä

Kaikki kyllä varmaan tietävät että kaikennäköisillä kikoilla voidaan antaa itsestä nätimpi ja "parempi" kuva, mutta kaikki eivät aina tunnu muistavan, että varsinkin valokuvassa ihminen saadaan helposti näyttämään myös todella epäedustavalta. Esimerkiksi minusta on todella helppo saada huonoja kuvia, kasvoillani pyörii hirveästi jotain epämääräisiä "mikroilmeitä" jotka näkyvät vain pysäytyskuvissa. Saatan joskus ottaa/otattaa itsestäni satakin kuvaa ja poistaa kaikki, kun ilme on jotain ihan muuta mitä piti! Toki varmaan 50% on pelkkää omaa itsekriittisyyttä ja sellaisten vikojen syynäämistä joita muut eivät edes huomaa, mutta kuitenkin. Päätinkin nyt itse osallistua haasteeseen julkaisemalla meikittömiä, ja mahdollisimman (iiihan pakko oli pari poistaa) vähän seulottuja ja valikoituja naamakuvia;

meikiton meikiton1

Olenko koskaan maininnut, miksen muuten koskaan hymyile valokuvissa? Nyt tiedätte syyn siihenkin; 
moehymy
:D

Joten älkäätten uskoko ihmiset kaikkea mitä näette. Meikin alla voi olla (ja todennäköisesti onkin) ihan samanlainen kaveri kuin kuka tahansa. Ja toisaalta huononkin kuvan takaa voi paljastua ihan näpsäkännäköinen ihminen.


2 kommenttia:

  1. Meikki kyl tekee tosi paljon, vaikka sitä ois vähänkin. :P Mä tunnen aina näyttäväni tosi väsyneeltä ilman ripsaria ja silmänrajausta x) Joillakin taas on luonnostaan niin tuuheat ja tummat ripset, että hyvä jos ripsaria tarvitsevat ikinä :D Huomasi myös noista bloggaajien kuvista, että jos simmuissa oli ne ripsipidennykset, niin näytti "luonnontilassakin" suorastaan meikatulta. :P

    Ja hei samaa mieltä noista mikroilmeistä, joskus on tooooosi raivostuttavaa, kun ei vaan saa fiksua ilmettä omalle naamalleen, vaan siel viuhuu kaikenlaiset muut epämääräsyydet x) ja kun se on välillä nin pienestä kii :D

    VastaaPoista
  2. Jep, ja pienikin meikkimäärä tuo kivasti myös itseluottamusta, kun ei ole ihan sellainen "sängystä suoraan kaupungille" -fiilis :D Huomasin kans nuiden ripisipidennysten valtavan vaikutuksen, ja omaan silmään myös päivettyneemmät/muuten vaan tummempipigmenttisemmät ihmiset näyttää lähes meikatuilta!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?