torstai 13. joulukuuta 2012

Maaginen päivä

12.12.-12 oli ihan syvältä. Olin silloin (kello 12:12 vieläpä!) tentissä, jouduin illalla lukemaan tämänpäiväiseen tenttiin, ja sain yhden tulokset takaisin. Eikä muuten mennyt hyvin tällä kertaa, sen kerran kun tunsin jotain asiasta osaavani, ja tenttikin tuntui menevät ihan nappiin, sieltä napsahti kakkonen (asteikolla 1-5). Suututtaa ihan hirveästi! Minulle rapisee ihan kivasti nelosia ja vitosia kaikista turhanpäiväisistä ja epäkiinnostavista kasvikursseista ja hullunvaikeista ekotoksikologian kursseista joista en tajua mitään, mutta annas kun päästään sen mieluisimman, mahdollisen tulevaisuuden erikoistumisalan opintoihin.. Silloin sitä pääsee vain nipinnapin läpi!

naamoja

Tämä oli jo toinen kerta, saman opettajan eläinten käyttäytymiskurssista tuli nimittäin viime vuonna ykkönen. Eilen defenssipäissäni tulin siihen johtopäätökseen, että ongelma on nyt nimenomaan opettajassa. Jostain syystä minä en varmaan ymmärrä mitä hän kysymyksillään hakee ja/tai sitten hän ei ymmärrä minun tekstiäni. Lukion historianopettajan kanssa oli vähän samaa ongelmaa, tämä piti kirjoitustyyliäni ilmeisen sietämättömänä ja esseeni olivat aina tarkastuksen jälkeen täynnä isoja punaisia hakasulkuja ja kysymysmerkkejä. :D Ei silti en minä kyllä sitä historiaa pahemmin osannutkaan, mutta ei tullut pisteitä niistä vähistäkään tiedonmurusista joita sain kirjoitettua.

Mikään ei kyllä syö motivaatiota paremmin kuin tällainen, että joku asia jonka luuli osaavansa, menee pieleen. Itse olen varsinkin vähän sellaista "No antaa sitten olla ihan kaikki, kun en kerta osaa!" -ihmistyyppiä, eilenkin lopetin nuo tulokset nähtyäni oikein uhallani tämän päivän hydrobiologian tenttiin lukemisen. Todella fiksua ja rakentavaa.. Luojan kiitos se on viimeinen tentti, ehkä sitä joululomalla saisi rentouduttua.  Ja elukkakurssit jatkuvat kuitenkin taas keväällä, ehkä pitää vaan alkaa viilaamaan uutta vastaustekniikkaa!

piparimökki
Tässä muuten se upea piparkakkutalo jonka viimeksi ohimennen mainitsin! Piirustukset ensimmäisen vuoden insinööriopiskelijan käsialaa (tämä näkyy mm. savupiipun puuttumisena), ja minä toimin raksamiehenä.


piparikatto


mimmi


kynttilä


Mutta kai se pitää lähteä sinne tämän vuoden viimeiselle tentille. Kamat niskaan, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, vai miten se meni.. Pitäkäähän peukkuja!


alpakkapaita


sumea


3 kommenttia:

 1. I feel your pain, ollut vähän samanlaisia kokemuksia oman pääaineen kanssa. Jännästi se vaan meinaa lannistaa, kun kelailee, että joo tää on ihan just sitä mun juttua, mä handlaan tän tosi hyvin, ja sitten meneekin ihan plääh. Oon kans huomannu et sillon kun ruoskii itseään eniten ja on kaikista epävarmimmillaan, menee parhaiten. Ei sinänsä imho kovin terveellinen tilanne. :D Terveisin vitonen kandista, jota en enää oikein meinaa kehtaa edes avata.

  VastaaPoista
 2. Hitsi että olen kateellinen noista sinun pitkistä hiuksista :) Yrittänyt jo monen monituista vuotta kasvatella, mutta tuntuu jumahtaneen tiettyyn pituuteen hieman tuota lyhyemmäksi, vaikka ei saksia nääkään pehko kuin hyvin harvoin.

  Olen oppinut sen verran jo pessimistiksi, etten ikinä kokeiden, työhaastattelujen tms. jälkeen ala juhlimaan liikoja, silloin se monesti onkin mennyt päin mäntyjä. Ja tuo on niin totta, että jotkut opettajat tuntuu antavan hyviä arvosanoja herkemmin kuin toiset. Välillä saanut kursseista erinomaisia numeroita, vaikka itsestä jäänyt tuntumaan ettei älyä hölkäsen pöläystä kyseisistä asioista. Jäänyt semmoisista kursseista sellainen huijariolo, vaikkei olekaan huijannut.

  VastaaPoista

 3. Kai se on jokaisella tietty maksimipituus mihin ne hiukset kasvaa, mullakaan eivät koskaan kasva takapuolen yli, ja nytkin alkavat olla latvoista jo melko virunutta ja rispaantunutta hamppua :P

  Tuo huijariolo on muuten tuttu tunne; kun et oikein ymmärrä edes kysymystä, runoilet vastaukseksi jotain "jostain näkökulmasta asia saattaisi olla ehkä vähän näinkin" -diipadaapaa ja saat arvosanaksi erinomaisen, vaikka et koe oikeastaan oppineesi tai osanneesi mitään :D

  VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?