torstai 20. joulukuuta 2012

The Pearl of Africa


Ehkä tästä nyt jo uskaltaa puhua ääneen, kun lippukin on viimein kädessä. Meikäläinen lähtee nimittäin kahden viikon päästä seikkailemaan Ugandaan!

lippu

Jo silloin kun päätin ensimmäisen kerran hakea opiskelemaan biologiaa tänne, havaitsin opetustarjonnassa syventävän kurssin nimeltä "Afrikan retkeily", ja kiinnostuin. Viime keväänä kävin sitten "Trooppisen Afrikan ekologia"  -kurssin (jonka läpimenemiseen en missään vaiheessa uskaltanut uskoa, koska kurssi järjestettiin kokonaan englanniksi) ja kun se oli suoritettu, alettiin suunnittelemaan tuota retkeilykurssia.

Kyseessä on siis neljän opintopisteen opiskelumatka, retkeilemme Ugandassa vajaa kolme viikkoa ja käymme/yövymme mm. Lake Nkurubassa, Queen Elisabethin ja Lake Mburon kansallispuistoissa sekä Ssese -saarilla. Tarkoitus on tutustua metsä-, järvi- ja savanniekosysteemeihin ja kuulla lisäksi vähän mm. öljypalmun viljelystä, suolakaivoksista ja AIDS ongelmista. Yöpyminen tapahtuu välillä jonkin sortin "hotelleissa", välillä teltassa.


Uganda  - Victoria Nile, african skimmers
Kuva: Dario Lorenzetti


Olen tämän syksyä ottanut hirmuisen määrän rokotteita (siellä oli pari perusrokotettakin jäänyt uusimatta..) ja nostellut opintolainaa oikein urakalla. Silti koko ajan on ollut sellainen tunne, että en mä nyt oikeasti mihinkään ole menossa. Vasta nyt alkaa oikeasti tajuta olevansa lähdössä! Lento lähtee 3.1.-13 aamulla Helsingistä Lontooseen, mistä jatkamme suoraan Entebbeen.

Lentojen hinnaksi tuli reilu 800€/hlö, yöpymiset, kansallispuistomaksut, ruoat, bussit ja muut maksetaan sitten paikan päällä. Tämänhetkinen reissun kustannusarvio pyörii jossain 1300€ paikkeilla (+ lennot jotka on jo maksettu). Täytyy toivoa ettei se tuosta kauheasti ylitykään, minulla on kasassa aika tarkalleen tuon verran plus tammikuun opintotuki ;D
 Isoja rahoja siis opiskelijalle, mutta toisaalta todella halpaa verrattuna siihen, mitä tuollainen reissu maksaisi jonkun matkatoimiston toimesta järjestettynä.

Uganda, Murchison Fall National Park
Kuva: Dario Lorenzetti

Nyt ei kun odottelemaan ja aloittelemaan hissukseen pakkaamista. En ole koskaan käynyt Afrikassa tai poistunut täältä Euraasian mantereelta muutenkaan, joten olen suorastaan lapsellisen ihmeissäni ja innoissani! Varsinaisesti se retkeily, eli telttayöpyminen, päiväkausien suihkuttomuus ja epäsäännölliset ruokailuajat eivät ole minulle mitään uutta, toisin kuin ehkä osalle lähtijöistä. Tietysti kyllähän siellä on öisin teltan ulkopuolella varmasti ihan erilaista rapinaa kuin täällä Suomessa, ja paljon paljon pimeämpää kuin meillä kesällä. Eniten odotan ehdottomasti eläinten näkemistä, sillä olen monen muun tavoin jo pikkutytöstä lähtien aina Avara luontoa katsoessani haaveillut näkeväni leijonia, norsuja ja apinoita ihan luonnossa.
Nyt siihen sitten kerrankin on mahdollisuus!


Uganda, sunrise at Murchison Fall National Park 
Kuva: Dario Lorenzetti

1 kommentti:

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?