torstai 14. helmikuuta 2013


Hyvää ystävänpäivää kaikille, ja abipäivää tuleville ylioppilaille!

Väkisinkin hymyilytti tänään kun yliopistolta tullessani ohi ajoi monta rekallista kiljuvia abeja. Olin vähän kade,  itsellä se seuraava valmistuminen ei ole tiedossa vielä vuosikausiin. Ja silloinkaan sitä tuskin juhlitaan läheskään samassa mittakaavassa, kuin lukiosta valmistumista.
Mutta ei se auta kuin puurtaa, jos mitään mullistavaa ei tapahdu (=ilmaannu töitä), koitan aloittaa kandin tekemisen toukokuussa. Tässä alkavat nimittäin kurssit loppua, kasvien lajintuntemuksen&kenttiksen lisäksi kandiopinnoista puuttuu etää ruotsi ja biosadis..siis statistiikka.

Jottei elämä kävisi tylsäksi, minulla on tässä pari viikkoa ollut työn alla "akvaariosta hiiraarioksi" - projekti. Vanhan sadan litran akvaarioni tiivisteet alkoivat olla aika karmeassa kunnossa, ja kalatkin olivat huvenneet pelkkiin partamonneihin ja pariin seeprakalaan. Nuin pieneen altaaseen ei saa mitään hirveän kivoja kaloja tai kasveja, ja muutenkin aloin kyllästyä kalojen oikutteluun ("Ai nää lajit siis varmasti käy yhteen toistensa kanssa? Oho, no nyt ne tetrat kuitenkin söi kaikki uudet miljoonakalat.."). Niinpä annoin kalat parempaan kotiin ja aloin rapsutella altaan hapanneita tiivisteitä irti, miettien olisiko siitä enää mihinkään.

Oikeastihan haluaisin rottia, mutta koska tilaa ja aikaa ei ole tarpeeksi valtavalle häkille, ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa hiiriä. Ne kun viihtyisivät varsin hyvin vanhassa akvaariossa!

Ja nyt hiiraario alkaa olla itse siimahäntiä vaille valmis:

hiiraario

hiiraario1

hiiraario2
Vielä kun kehittelee lisää kiipeilymahdollisuuksia, alkaa hiirimaailma olla kunnossa. Akvaariosta jäi hiiraarioon vain posliininen puunrunko, joka mahtaa olla koko asumuksen kestävin osa; sitä ei voi järsiä, ja sen voi aina pestä uudelleen ja vaikka keittää.Loppuun vielä viikon ruokavinkki: Shakshuka. Todella hyvää, ja jopa terveellistä! Ohje mistäs muualtakaan kuin täältä.

shakshuka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?