maanantai 4. helmikuuta 2013

Tairetta ja kirjoi


Ajattelin tässä koulujuttuja pakoillessani esitellä pari viime aikojen hankintaani, osa tietysti matkamuistoja.

Ehdottomasti paras ostokseni vähään aikaan on Ugandasta hankkimani, uniikki batiikkityö. Muuan vanha mies kävi eräänä päivänä leirissämme myymässä meille taideteoksiaan, ja ostin tämän gebardibatiikin 70 000:lla shillingillä (euroissa jotain pari kymppiä, mikä on melko paljon sikäläisittäin);

gebardit

Suomeen päästyäni vein kankaan kehystysliikkeeseen pingotettavaksi. Se kustansikin sitten jo vajaat neljä kymppiä, mutta olen todella tyytyväinen! Nämä kissat saavat nyt koristaa keittiön ankeaa ja huonokuntoista betoniseinää aina kun olemme kotona. Muulloin taulu pitää kärrätä suljettujen ovien taakse, koska en halua ottaa sitä riskiä, että taloutemme oikeat kissat kokeilevat tuohon kynsiänsä.

gebardit1

Välillä muuten vähän huvittaa tämä meidän älytön kotoalähtemisrituaali; makuuhuoneen ja olohuneen ovet laitetaan kiinni, roskiskaappi sidotaan kiinni veneissä käytettävällä kumirenkaalla, talouspaperirullat laitetaan piiloon, taulut otetaan seiniltä ja myös mahdolliset kukat, basilikat ja muut tuoremausteet viedään toiseen huoneeseen. Onkohan meillä jotenkin poikkeuksellisen riiviöitä kissoja?

 Toinen kotiin kannettu matkamuisto on pieni seepranaamio. Tämä on tosin ehtaa tusinatavaraa, suurin osa kaikista koko Afrikan varsinaisista matkamuistoista valmistetaan Keniassa ja kärrätään sitten muihin maihin.

zebra1

zebranuppi

Mutta on se silti ihan kiva!

minamina
Ja joo, en ole ruskettunut! Kalpeudesta olen saanut kuittailuja jo kyllästymiseen asti, ihmiset eivät tunnu tajuavan, että a) Kyseessä ei ollut mikään rantaloma, ja b) Vaikka auringossa makailuun olisi ollutkin aikaa, ei sitä juuri tehnyt mieli harrastaa. Kaikkien suojakerrointenkin läpi saattoi auringossa suorastaan tuntea melanoomariskin kasvavan..

minaa

Sitten suomihankintoihin. Solusta yksilöksi on puhdas opiskelukirja (joka näyttää tällä hetkellä todella houkuttelevaltaja mielenkiintoiselta, mikä johtunee lähinnä siitä, että yritän parhaillaan lukea kasvien lajintuntemustenttiin..), ja Syötäväksi kasvatettuja on hehkutettu niin paljon viimeaikoina sekä somessa että yliopiston elukkakursseilla, että päätin hankkia sen ihan omaksi lukemista varten.

kirjat

Ja astiahörhö kun olen, hankin myös joulun jälkeen lopulta ne pitkään vatuloimani "aamukahvikupit", joista yksi näkyy seuraavassa kuvassa "iltateekuppina". Samalla piti tietysti ostaa höyräyttää myös ihana Marimekon lautanen, minä niin sieluni silmin näin sen voileipälautasena jo kaupassa.

iltapala

Pirtsakkaa viikon alkua! Olipas ällöpositiivinen sanavalinta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?