maanantai 30. syyskuuta 2013

Koli

Edelleen olivat Kolin vaarat paikallaan. Vaikka nuo maastot on tullut tallattua monta kertaa aiemminkin, niin kyllä sitä kansallismaisemaa vaan aina jaksaa ihastella! Kolin hotellissa en ollut koskaan aiemmin yöpynyt, joten se tuli kokeiltua nyt ihan ensimmäistä kertaa.

IMG_2589


IMG_2590


IMG_2592


IMG_2594


IMG_2595


IMG_2598


IMG_2599


IMG_2600


IMG_2606


IMG_2608


IMG_2614


IMG_2617


IMG_2618

Eipä ollut valittamista hotellihuoneenkaan näköalassa:

IMG_2625


IMG_2627

Uusi kokemus oli myös alkuvuodesta valmistunut maisemakylpylä Koli Relax Spa. 36 euroa yhdestä kylpylälipusta tuntui aluksi aika saatanan kalliilta,  mutta toisaalta lipun hintaan sisältyi pieni saunakiulu Lumenen tuotteita tai pullollinen kuoharia (tai punkkua, valkkaria, holitonta). Me otettiin tietysti molemmat!

IMG_2628

Hipsimme kylpylään viiden maissa siinä toivossa, että viimeisimmätkin lapset olisivat jo poistuneet (paikka on klo 16 jälkeen K-18). Niinpä meinasi vähän keittää kun heti allasosastolle saapuessamme jostain kantautui korviin, yllätys yllätys, lasten kiljuntaa ja pilpatusta. En ole mikään paatunut lastenvihaaja, mutta käsitykseeni rentouttavasta lillumisesta paljussa kuohuvan lasillisen kanssa eivät vaan satu mahtumaan polskuttelevat ja kiljahtelevat < 10 vuotiaat. Ja kun ikärajat kerta ovat olemassa, niin olisihan niitä ihan kohteliasta kunnioittaa?

Noh, ipanat katosivat hieman ennen kuutta ja sitten Spassa oli meidän lisäksemme enää kolme muuta pariskuntaa. Paikka oli melko pieni ja intiimi, mutta samalla hyvin viihtyisä. Muut kylpemässä olleet ihmisetkin osoittautuivat kivoiksi, ja vasten tapojani sain sitten vähän juteltua ventovieraiden kanssa. Kolme tuntia hujahti todella nopeasti saunojen ja porealtaan välillä seilatessa, ja eivät ne muutamat negatiivisetkaan pikkujutut (kuten suomalaisen saunan oven kaamea narina ja kahden muun saunan aivan liian alhainen lämpötila) jaksaneet enää pullon tyhjettyä harmittaa :D Se pitää kyllä myös sanoa, että paikka on varmasti maanpäälinen helvetti sesonkiaikoina. Kymmenkunta ihmistä mahtuu kylpylään vielä ihan kivasti, mutta jos enemmän alkaa olla, niin sitten alkaisi ainakin minua jo ahdistaa. Kokonaisuudessaan tosi kiva paikka kuitenkin, ja tulee varmaan käytyä toisenkin kerran!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?