torstai 19. syyskuuta 2013

Syys


Kyllä se on myönnettävä, että nyt on jo syksy. Ulkona tarvitsee takkia ja kaulahuivia, puut kellertävät ja luentosaleissa  ei tarkene ilman villapaitaa.

IMG_2533

IMG_2518

IMG_2522

Syysflunssakin pääsi iskemään. Nyt on pari päivää ollut aika ikävä olo, ja joudun skippaamaan zumbat ja kiinteytykset loppuviikolta. Yliopistolle sen sijaan on joutunut (ja joutuu) raahautumaan joka ikinen aamu kahdeksaksi, kivoja nämä läsnäolopakolliset kurssit..

Onnekseni tämän iltapäivän luennot on peruttu opettajan sairastumisen takia, joten minäkin pääsin lepäilemään kotiin. Kotiin saapuessani netti oli poikki, joten en voinut myöskään aloittaa Eläinten käyttö tutkimuksessa – kurssin hankesuunnitelmaharjoitusta (nykyäänhän ei ole olemassa enää eläinkokeita, on vain ympäripyöreästi hankkeita. Joku voisi kysyä, että onko tämä nyt sitten sitä tutkimuksen läpinäkyvyyttä ja tuomista lähemmäs tavallista kansalaista..). Niinpä voin hyvillä mielin käpertyä sohvannurkkaan lukemaan Valtaistuinpeliä!

IMG_2528

Yleensä en lue kirjoja muuten kuin lomilla, mutta nyt sain aikaiseksi ottaa edes jotain lukemista työn alle. Niin paljoa en kuitenkaan saanut aikaiseksi, että olisin hankkinut kirjan alkuperäisen, englanninkielisen, version. Sääli sinänsä, en nimittäin lue käytännössä ollenkaan vieraskielisiä kirjoja (jos nyt ei lasketa opiskeluun liittyvää tieteellistä kirjallisuutta).  Se on vaan niin helppoa aina tarttua siihen suomennokseen, vaikka kielitaidon (ja joidenkin mielestä myös lukukokemuksen) kannalta olisi varmasti parempi lukea välillä sitä enkkua.  Ruotsi taas on ihan absurdi ajatus, vaikkei siinäkään treeni varmasti pahaa tekisi!

bulla

Mutta niin, syksy tosiaan on täällä. Tänäkään kesänä en koe saaneeni tarpeeksi loikoilla auringossa ja syödä jäätelöä. Ja mökkeiltyäkin tuli aivan liian vähän! En silti ole mitenkään erityisen haikein mielin, sillä kyllä näissä pimenevissä illoissa ja kirpakoissa säissä on oma viehätyksensä. Ja olishan se nyt ihan perseestä kesähelteellä olla flunssassa, paljon paremmin toimii tämä viltin alla muhiminen, lukeminen ja kanakeiton riipiminen kun ulkona vihmoo vettä ja on synkkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?