keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kevätblues

Aurinko paistaa, tiet on kuivat ja lämmintä on +5 astetta, jee jee. Lienenkö tappanut itseni tammi-helmikuussa kaikella stressillä, mutta justiinsa nyt mikään ei oikein tunnu miltään. Paitsi vähän surkealta ja masentavalta. Motivaatio hoitaa mitään asioita on nollassa, ja näyttää uhkaavasti siltä etteivät ne asiat hoidu itsestäänkään vaikka kuinka odottaisi.

IMG_3935


IMG_3930

Ruotsikin alkoi. Se ei piristä oloa yhtään, mutta yritän suhtautua positiivisesti ja uskoa siihen, että kyllä mä jotenkin onnistun junailemaan itseni läpi!

IMG_3939
Saatiin aluksi kyselylomakkeet. Päätin etten ala valehtelemaan.


Lähtötasovaatimuksena ruotsinkurssilla on B1, joka edellyttää arkipäiväisestä elämästä selviytymistä ko. kielellä. Jos vaatimusta ei koe täyttävänsä, tulee mennä kertauskurssille (joskus ensi vuonna?). Kertauskurssilla vaatimuksena taasen on, että omaa jotain mitä kerrata. Jos näin ei ole, täytyy mennä iltalukioon. Tosi kannustavaa, eikö? Varsinkin, kun kurssilla sitten kuitenkin aloitetaan ihan perusfraaseista, ja ko. kurssin ovat ennenkin lopulta päässeet läpi vähän heikommatkin ruotsintaitajat.

Toisekseen kurssille pääseminen on arpaonnen varassa, itse jouduin esimerkiksi yrittämään kolmesti ennen kuin pääsin mukaan. Monella ko. kurssi jää tämän vuotuisen lottoarvonnan takia viimeiseksi tutkinnosta puuttuvaksi kurssiksi, ja sitten siellä vielä sanotaan että älä tuu tänne jos et osaa. Argh. Opettaja vaikuttaa kyllä ihan mukavalta, ja eipähän hän näitä vaatimuksia ole keksinyt!

IMG_3969


IMG_3987


IMG_3955


Koitetaan pärjäillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?