keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Onni on..

..Uudet kengät! 

IMG_5156

IMG_5164

IMG_5163

Ovat ne kyllä myös murheenkryyni. Maksettuani kengistä Spartoolle suolaa, sokeria ja mansikoita, menin INTTERNETTIIN katsomaan, että mites näiden kanssa tulee toimia. Kaikkihan alkoi tietysti näyttää heti sen jälkeen ihan hirveän monimutkaiselta.Yllätyksenä tuli semmoinenkin pikkujuttu, että nahkapohja on pirun arka materiaali...

IMG_5168

Lähdin liikenteeseen Keikarin ohjeella. Koska en tietystikään omista mitään hienoja kenkätököttejä, levitin kenkiin pari kerrosta Collonin väritöntä kenkävoidetta. Kuinka kauan lienevät kengät lojuneet varastossa, sillä hirveästi ne ainetta imivät ja niiden väri muuttui paljon alkuperäistä tummemmaksi! Seuraavana päivänä vedin pintaan vielä värittömän itsekiillottuvan voiteen.

IMG_5173

Valehtelisin jos väittäisin, ettei värin muuttuminen näin radikaalisti olisi säikäyttänyt ja harmittanut. Mutta parempi tumma ja notkea kenkä, kuin vaalea ja hapero.

Mutta nuo pohjat, voi pohjat. En tiedä yhtään mitä niiden kanssa tekisin. Monen mielestä nahkapohjakenkien puolipohjaus on suorastaan pakollista Suomessa, ja nahkapohjia ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön. Toiset taas sanovat puolipohjauksen olevan typerää kengän raiskaamista, jos haluaa kumipohjaiset kengät niin on ostettava sellaiset eikä pilata keveitä hengittäviä nahkaversioita! Ja joku muistuttaa, että käyttäähän ne sitä nahkapohjaa ulkona muuallakin Euroopassa, joten miksi Suomi olisi aurinkoisena päivänä eri asia? Pohjat voi kuulemma myös suojata pohjankyllästysaineella, mutta jonkun lähteen mukaan puolipohjaus ei enää tämän jälkeen ole mahdollista.

Emmietiijä. Olen nyt joka tapauksessa näillä helteillä käyttänyt popoja pihalla ja töissä. Mitään hirveänkamalaa ei ole tapahtunut. Todennäköisin skenaario minun mielenlaadullani on, että kävelen kengät vaan pilalle ja menen sitten itkemään suutarille. Kenkähifistelijöiden mukaan samoja kenkiä ei edes saisi käyttää useana päivänä peräkkäin, ja sitäkin sääntöä joutuu varmasti rikkomaan, kun ne toiset (edelliset) kesäkengät näyttävät tältä;


IMG_5171


IMG_5169

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?