lauantai 29. marraskuuta 2014

Eilen oli suuri päivä

Keltään ei varmaan jäänyt huomaamatta, että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista meni eilen läpi eduskunnan äänestyksessä? Asiasta tullaan toki äänestämään vielä suuressa valiokunnassa ja uudelleen eduskunnassa, mutta eilinen äänestys oli valtava erävoitto niin tälle kyseenomaiselle kansalaisaloitteelle, kuin kansalaisaloitteille vaikutuskeinona ylipäätään. Ne siis ihan oikeasti saattavat mennä joskus läpi!


Torstaina pidin tietysti kisakatsomoa euduskunnan täysistunnosta, jossa aloitteesta kiisteltiin keskusteltiin.


Muutenpa tänne kuuluu sitä samaa mitä ennenkin. Päivän kuluvat töissä ja illat sohvalla koomaillessa. Marraskuun synkkyys tarttuu väkisin vähän mieleenkin; aamut ovat aivan kamalia eikä iltaisinkaan ole erityisen energinen olo. Eli saisi se ihan "oikea talvi" ja kirkas pakkastaivas pikkuhiljaa jo tulla, minä olen täällä jo valmiina uuden hienon duffelini kanssa...

Tilasin takin Duffle Coats UK:sta ja se saapui kotiovelle parissa viikossa. ..Ja oli tietysti väärän kokoinen! Eli ei kun palautukseen (25€ maksoi se lysti) ja vaihto paria kokoa suurempaan. Duffle Coats UK:n sivuilla ilmoitetaan mitat takkien rinnanympärykselle, käsivarrelle ja pituudelle, mutta ei lantiolle. Ja niinhän siinä kävi, että muuten sopiva takki ei sitten mennytkään kiinni lantion kohdalta. Mitoissa nähtävästi oletetaan, että rinnanympärys ja lantio ovat suunnilleen samansuuruiset. Vaihto sujui kuitenkin ongelmitta, ja nyt on minulla kiva (ja toivottavasti lämmin) punahilkkanuttu talveksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?