perjantai 28. elokuuta 2015

Elokuussa tapahtuu

Elokuun alussa teimme miehen kanssa pienen "kesälomareissun", eli pidimme pitkän viikonlopun ja lähdimme käymään kummipoikani syntymäpäivillä Mäntsälässä. Koska olen Maailman Paskin Kummitäti Tmi., en ollut käynyt kummipojan luona vuosiin. Ja vaikka olen olevinaan jo aikuinen, en ole vielä ihan tottunut sukuloimaan "yksinäni", vanhempien luona asuessa sitä kulki heidän mukanaan.

Ja kun nyt Etelä-Suomeen oltiin menossa, päätimme pistäytyä samalla reissulla nopeasti myös Helsingissä. Koska lähtö oli torstaina heti työpäivän jälkeen, ensimmäinen etappi oli Järvenpää ja Vanhakylän Kartanon leirintäalue. Se oli todella siisti ja viihtyisä paikka, runsaasti tilaa teltoille ja matkailuautoille. Lisäksi alueella oli frisbeegolfrata, kesäteatteri ja kaksi lammaslaumaa.

ajelu


lampaat

määräys
Suihkuun saa vissiin viedä sitten esimerkiksi rottia ja kaneja? 

Leirintäalueella nukutun yön jälkeen ajelimme Helsinkiin, jätimme auton Itiksen parkkitaloon ja suuntasimme metrolla keskustaan. Aikaa ei ollut mitenkään älyttömästi, joten kävimme oikeastaan vain Lushilla, Stockmannilla ja syömässä.

lush


lushiet


syömingit

Helsingistä matka jatkui Mäntsälään. Tietääkö kukaan Mäntsälästä muuta kuin Mäntsälän kapinan? Minä en tiennyt ainakaan. En kyllä tiedä kauheasti siitä Mäntsälän kapinastakaan, menee samaan sarjaan Mainilan laukausten ja kristalliyön kanssa; taottu päähän joskus alakoulussa ja nimen lisäksi mitään muuta niistä ei juuri muista :D

Kummipojan synttärikemut menivät ihan kivasti. Vilkas kahdeksanvuotias oli hän, vähän harmittaa kun en itse oikein osannut jutella mitään. Seuraavana päivänä päätimme lähteä vielä Porvooseen, koska kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä aiemmin. Oikein nätti ja kompakti ksäkaupunki! Rantakadulla oli paljon ihania pikkuputiikkeja, jotka olivat auki vielä reilusti iltapäivälläkin.


porvoo

Koska olemme budjettimatkaajia, päädyimme yöpymään Sondbyn ilmaiselle telttailualueelle. Vähän jännitti että millainen paikka on kyseessä, mutta sehän olikin oikein siisti ja hyvin pidetty. Meren rannalla sai pienestä sateesta huolimatta oikein makoisat yöunet. Yksinkään ei tarvinnut olla, sillä alueella oli kolme muutakin telttaporukkaa. - Ihan tavallisia ihmisiä, ei mitään narkkariraiskareita joista äitini ehti jo pelotella :D


sundby


sundby2


laavu


pelastusvene


sunet


meri


Ja sunnuntaina suuntasimmekin sitten kotiin. Tämä reissu olikin meidän automme ensimmäinen ja viimeinen pidempi reissu, sillä pari viikkoa tuon jälkeen kävi näin:

kolari

Itse en ollut tuossa rytäkässä mukana, ja mies (sekä muut osapuolet) selvisi onneksi säikähdyksellä ja pienillä ruhjeilla! Ainesta olisi ollut paljon pahempaankin, Arilla oli nimittäin satanen vauhtia ja yhtäkkiä hänen eteensä kimposi toiselta kaistalta auto kylki edellä. Ihme ettei kellekään käynyt pahemmin. Joten muistakaa muutkin tästä eteenpäin, että kun odotatte vuoroanne risteyksessä, älkää kääntäkö renkaita valmiiksi. Jos siinä tilanteessa sattuu peräänajo, autonne sinkoaa niine hyvineen vastaantulijoiden kaistalle, ja sitten voi tulla ruumiita. Ei voi kun kiittää tuota meidänkin johtotähteä: vaikka kyseessä oli kaksikymmentä vuotta vanha auto, se selviytyi tuosta tärskystä yllättävän hyvin! Minä jopa vähän liikutuin kun kävin viimeisen kerran katsomassa tuota autonraatoa ja hakemassa sieltä kamojani pois.

Että semmonen elokuu täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?