sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Elävien kirjoissa

Hengissä ollaan, juuri ja juuri! Edelleen öisin menee nokka tukkoon ja kurkku vähän kipeäksi, mutta muuten olo on melko normaali (tosin maanantain spirometria meni uusiksi, sen verran oli arvot alentuneet). Toivon todella, että nyt olisi tämän vuoden flunssat flunssailtu, oli tuo nielutulehdus sen verran hirveä kokemus. Toivoisin, että minulla olisi joku selviytymispoppakonsti jonka voisin nyt paljastaa kaikille, mutta valitettavasti ei. Vedin suoraan sanottuna aika epäterveellisiä määriä erilaisia kipulääkkeitä, söin jäätelöä, join erilaisia kuumia juomia, söin jäisiä mustikoita ja makasin piikkimatolla. Kaksi viimeistä tehosivat ehkä parhaiten, ja toki niistä lääkkeistäkin varmaan joku hyöty oli (= ilman niitä olisin varmaan vaan itkenyt kylppärin lattialla).

Mutta ei muistella enää sitä, tulin oikeastaan jakamaan kuvia eiliseltä lumikenäreissulta. Keli oli kerrankin kuten helmikuussa kuuluukin, joten tehtiin reilun parin tunnin lenkki Kallavedellä.

IMG_8845


IMG_8831


mie


metsää

Ajatuksena oli käydä Pieni-Telkko -saaren laavulla makkaranpaitossa, ja kartan puutteesta huolimatta saari ihme kyllä myös löytyi. Matkustajasatamasta laavulle meni lumikengillä (ilman sauvoja) tarpoen aikaa n.50 minuuttia. Ja lumikengät olivat kyllä tarpeen, jäällä oli lunta muutamia kymmeniä senttejä, ja syvimmissä jalanjäljissä näkyi myös vettä.

pienitelkko


nuotio


kaaakao

Olin jotenkin odottanut että jäällä olisi enemmänkin porukkaa kauniina päivänä, mutta yllättäen edes pilkkijöitä ei näkynyt kuin pari. Ihmisillä on vissiin kaupungeissa muutakin tekemistä kuin ulkoilu? Lapsuuden kotikylässäni aurinkoisina päivinä jäällä oli suorastaan kuhinaa!

kallaves


IMG_8834


jäällä

Saa nähdä tuleeko tänä talvena vielä joku toinenkin saari valloitettua, olen ehkä vähän epäluuloinen jäiden kestävyyden kanssa. Mutta kaipa sinne ainakin niin kauan uskaltaa mennä (naskalien kanssa, tietenkin!), kun jäätietkin ovat auki.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?