sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kevätviikonloppu

Kylläpäs se kevät etenee vauhdilla! Luntakaan ei ole kohta enää missään. Ja menee tuo aika siivillä muutenkin, ei ole jäänyt paljon aikaa bloggailulle. Ja eipä silti, ei minulla kauheasti kerrottavaa olekaan. Tavallaan sääli että sitä onkin "oravanpyöräytynyt" jo näin nuorena: töihin, jumppaan, kotiin, nukkumaan, päivästä toiseen sama homma. Opiskellessakin jäi se "elämän paras aika" villeine bileineen viettämättä. Mutta en valita, kun seurailee sivusta joidenkin ihmisten lapsiperhehelvettiä, tuntee itsensä kyllä vapaaksi kuin taivaan lintu (voi yrjö miten siirappinen kielikuva...). Töissä ollessa myös huomaa sen, miten opiskeluajan ainainen rahattomuus oikeasti rassasi ja veti mielialaa alaspäin; vaikkei nyt ostelisikaan asioita yhtään sen enempää, tietty puristava tunne rinnasta on kadonnut kun ei tarvitse enää miettiä, että pärjääkö seuraavat kaksi viikkoa. Että kyllä minua vaan ottaa koteloon nämä koulutusleikkaukset, vaikkeivät ne enää itseä koskekaan!

Opiskeluahdistuksen hälvettyä tuntuu myös, että olen oppinut arvostamaan niitä kuuluisia elämän pikkuasioita entistä enemmän. Vaikka satunnaisesti tunnenkin jotain käsittämätöntä maailmantuskaa ja huonoutta ihmisenä, huomaan ilahtuvani suuresti esimerkiksi täydellisesti viikatuista sukkapareista ja kukkimaan puhjenneesta tulilatvasta. ...Särähtikö viikattu sukkapari jonkun korvaan? Voi kyllä, vuodenvaihteen jälkeen minäkin aloitin supertrendikkään Konmari -hörhöilyn innoittamana kodin raivaamisen kaikesta turhasta roinasta, ja nyt tuntuu, että on enemmän tilaa hengittää. Samalla tunnen jonkin sortin häpeää, sillä liika tavara ja siitä seuraava ahdistus ovat kyllä niiiiin ensimmäisen maailman ongelmia kuin mikään vaan voi olla! Ja onhan se nyt ihan kaheli ajatus, että porukka innostuu joukolla siivoamisesta, ja sitten ollaan niin valaistuneita ja tyyniä. Joku sisäinen anarkistini yrittää selvästi kapinoida vastaan, mutta kai se on myönnettävä: olen minäkin vaan yksi hiton massaihminen. Mutta jos siitä kerran tulee onnelliseksi, niin kai se on ihan ok? Eli antaa mennä vaan, nyt seuraa tiivistelmä ällöttävän täydellisestä viikonlopustani!


IMG_9016

Sain olla lauantain ihan yksin kotona, joten ajattelin ottaa päivästä kaiken irti. Aloitin tietysti imuroimalla, tiskaamalla ja pyyhkimällä pölyt jo edellisenä iltana, jotta aamulla olisi mahdollisimman mukava herätä kahvinkeittoon. Ja olihan se, varsinkin kun aurinko paistoi ja sai nukkua lähelle kymmentä.

IMG_8872

Yllä oleva kuva ei suinkaan ole eilinen aamupalani, vaan kuukauden takainen aamupala, jollainen minun piti mielikuvissani eilenkin tehdä. Mutta pahuksen avokadot olivat ylikypsiä, joten pelkällä kahvilla mentiin. Aamukoomailun jälkeen päätin vihdoin ja viimein napata itsestäni profiilikuvat Linked iniin ja Research gateen, joten ohjelmassa oli piiitkä ja rauhallinen meikkaus- ja valokuvaustuokio.

IMG_8890


IMG_8931

Eilen oli varmaan tämän kevään lämpimin ja aurinkoisin päivä, joten parvekkeen ovea pystyi pitämään auki. Tämäkin ilo mahtaa tosin loppua lähiviikkoina, sillä kuulimme talonmieheltä "huhun", että kissaverkkoamme ollaan vaatimassa purettavaksi. Voitte vaan kuvitella, jotta miten pahasti se näkyy tielle tai pihalle täältä neljännestä kerroksesta... Ei siis käytännössä näy mitenkään, ellei sitä osaa asiakseen katseella hakea. Saa nähdä miten käy, mutta sääli on jos ei kesällä voi pitää ovea kissojen takia auki! En ylipäätään ymmärrä miten verkko, jonka haitta on pelkästään visuaalinen, voi olla ongelma taloyhtiössä jossa parvekkeilla tupakoidaan ja puistellaan mattoja ihan avoimesti.

IMG_9003


IMG_8878


IMG_9013


IMG_9022

Iltapäivällä pistäydyin keskustassa kahvilla ja croissantilla, minkä jälkeen palasin taas kotoilemaan. Loppuillan lakkailin varpaankynsiäni, söin aivan liikaa pelmenejä (enkä tarkoita mitään höpö höpö "iiks, hih, kylläpä tuli syötyä" -meininkiä, vaan oikeasti niin paljon, että tuli fyysisesti huono olo), ja suunnittelin käsilaukkuni sisältöä. Voi kyllä, luit oikein. En ole ehkä aiemmin maininnut, mutta olen hullu suunnittelija- ja listanainen! Tilasin netistä viimein uuden käsilaukun edellisen rikkoutuneen tilalle, ja tietysti minun pitää suunnitella ja listata etukäteen, että mitä aion siinä mukanani kuljettaa. Tähän asti minua palvellut laukku oli niin pieni, ettei sinne juuri mahtunut muuta lompakon ja aurinkolasien lisäksi. Mutta pian minäkin voin alkaa kuljettamaan mukanani puolta omaisuutta.

IMG_8995


Notta semmonen lauantai. Ja huomenna koittaa taas arki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?