perjantai 20. toukokuuta 2016

Parveke-elämää ja kauneuskirjavinkki

Heippa taas!

Nyt kun meillä viimeinkin on parvekkeellinen kämppä, niin pikkuparveketta on tietysti pitänyt laittaa kesäkuntoon. On rakennettu penkkiä, ostettu tyynyjä ja istutettu kukkia. Minussahan ei ole hortonomin vikaa sitten tippaakaan, mutta pitäähän sitä taas yrittää.

IMG_9047


partsi


yrtit

Kiitos lämpimien kevätkelien, parvekkeella on tullut vietettyä nyt paljon aikaa.Vappusääkin oli tänä vuonna parempi kuin koskaan minun muistiini, joten senkin pyhän vietin suurimmaksi osaksi aurinkoisella partsilla, munkkeja ja kuoharia nautiskellen. Kyllä on nyt niin luksuselämää että:

munkitjaskunppa

Ja kuten kuvista näkyy, kissaverkkokin on edelleen paikallaan. Mitään virallista määräystä sen poistamisesta ei ole tullut, joten antaa olla vaan... Eilen tuli myös huomattua, miten tarpellinen verkko kissataloudessa oikeasti on: Mimmi-kissa yritti hypätä parvekkeen (pyöreälle, ohuelle) kaiteelle! Liekkö nähnyt linnun tai jotain. Verkko tietysti onneksi iski vastaan ja kissa pysyi turvallisesti parvekkeen sisäpuolella.

Mutta oli minulla parvekehöpinöiden lisäksi muutakin.
Edellisessä postauksessa kerroin höpsähtäneeni KonMareiluun, joten ajattelin että kun nyt kerta hönppälinjalla ollaan, jaan tänne toisenkin kirjavinkin: Dita von Teesen Your Beauty Mark.

IMG_9084

Vaikka kirjoitan itsekin tämmöistä epämääräistä hömppäblogia, en ole tosiasiassa juuri lainkaan kiinnostunut julkkiksista tai naistenlehtien, blogien ynnämuiden kauneusjutuista. Mutta koska Dita vaikuttaa ihmisenä ihan pätevältä ja tykkään hänen tyylistään (ja alusvaatemerkistään, niin kauniita ja mukavia!), päätin hommata hänen kauneuskirjansa luettavakseni. En odottanut suuria, joten yllätyin positiivisesti! Kauniita kuvia, semi-mielenkiintoisia haastatteluja, ja toki niitä kauneusvinkkejäkin. Monet meikkijutut luin läpi aika "vasemmalla silmällä", mutta osa oli ihan kiinnostavia. En esimerkiksi ole itse koskaan oppinut käyttämään poskipunaa, ja olen ihmetellyt kun ihmiset kehuvat sitä yhdeksi tärkeimmistä meikeistä. Kirjan luettuani intouduin kokeilemaan hennosti punattuja poskipäitä, ja sehän näyttää itseasiassa aika kivalta! Toinen juttu josta kirjan inspiroimana innostuin, on kosmetiikan siirtäminen säilytysrasiasta toiseen. Kyllä tuntuu ihan erilaiselta levittää puuteria kauniista vintagerasiasta :D


IMG_9078

Tämä Kigu -merkkinen kaksiosainen puuterirasia löytyi edukkaasti Etsystä. Nätti kuin mikä!

IMG_9067

Seuraavana olisi tarkoitus etsiä uusiokäyttöön soveltuva rasia myös vartalopuuterille, Lushin putelit kun ovat todella epäkäytännöllisiä käyttää. Suosittelen muuten vartalopuuteria kaikille, joiden ongelmana ovat näin mekkokeleillä toisiinsa ikävästi hankautuvat reidet! Loppuu sekin riesa. Tai ainakin vähenee.


Semmoista tällä kertaa. Loppuun pitää vielä jakaa kuva siitä, kuinka super-professionaalinnäköisenä olin keskiviikkona pitämässä pientä, mutta itselleni älyttömän stressaavaa töihin liittyvää esitelmää:

IMG_9032

Täytyy muuten sanoa, että näin lyhyenä mutta "rehevänä" sai ihan tovin etsiä kaupoista sopivaa kynähametta ja kauluspuseroa! Kaikissa kivoissa paidoissa jäi ikävä kurkistusaukko rintamuksen nappien väliin, ja persauksista sopivankokoiset hameet olivat liian pitkiä. Mutta lopulta löysin nämä kuvassa näkyvät kappaleet, ja olen ihan tyytyväinen.

Kuulemisiin ja hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Heippa! Olen ihan uusi täällä blogissasi ja ajattelin tulla nyt kysäisemään että värjäätkö hiuksesi edelleen hennalla ja indigolla? Törmäsin postaukseesi niistä kun aloin etsiä vaihtoehtoa kemikaaliväreille (minulla luultavasti PPD allergia) ja minusta hiuksesi näyttävät upeilta! En olisi millään valmis luopumaan mustasta hiusväristä kun olen vaaleaa tukkaani mustaksi värjännyt jo yli 15 vuotta mutta nyt ilmeisesti herkistynyt noille kemikaaleille :( Olisiko sinulla suositella mitään tiettyä hennaa/indigoa että mistä kannattaisi ostaa/tilata että saisi parhaan lopputuloksen? Kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Joo, edelleen on henna + indigo menetelmä käytössä, itseasiassa just taas tukkaa värjäsin! :D

    Tilaan värit yleensä Pienestä tuoksukaupasta (http://paperiarkki.net/zencart/ --> Värit --> Hiusten kasvivärjäys), mutta olen tilannut myös Ruohonjuuresta ja Hennaboylta. Tuoksukaupan indigo on mun mielestä kuitenkin tasalaatuisempaa ja vähemmän "roskaista" kuin muut kokeilemani :) Hennan kanssa en ole niin kranttu, sillä sehän jää sinne indigon alle kuitenkin piiloon, joten on yks hailee minkä sävyistä punaista tulee..

    Siihen kannattaa varutua, että ihan yhtä intensiivistä mustaa tukasta ei saa kuin teollisilla hiusväreillä. Varsinkin näin kesäaikaan kun aurinko paistaa, hiukset punertaa väkisinkin jonkin verran :/ Mutta tykkään tästä kyllä silti enemmän kuin omasta harmaasta!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?