perjantai 2. syyskuuta 2016

DIY juttuja ja muuta

Hei taas!

Minulla on näköjään tapana kirjoittaa tänne korkeintaan kerran kuussa, mutta ei anneta sen haitata. Kertyypähän jotain mistä kirjoittaa. Olen tehnyt, ylläripylläri, lähinnä töitä. Pidin heinäkuun lopussa puolitoista viikkoa kesälomaa, mutta en nyt tiedä voiko sitä suureksi akkujen latailuksi kehua. Mies oli töissä, joten olin vaan yksin kotona. Tai yksin ulkona. Toki pitkään nukkuminen ja työmurheista tauolla oleminen oli ihan kivaa, mutta tajuatte varmaan pointin: töissä ollessa sitä on niin väsynyt iltaisin ja viikonloppuisin ettei osaa kaivata mitään ihmeempää tekemistä, mutta lomalla ainainen yksinäisyys alkaa tökkiä. Varsinkin, kun näkee ihmisiä rannoilla ja puistoissa viettämässä aikaa yhdessä.

Kaikenlaisia pikku projekteja olen kuitenkin jaksanut kehitellä, olen muun muassa metsästänyt Torista uusia (tai siis vanhoja) makuuhuoneen kalusteita, ja askartelin miehen kanssa sängynpäädyn. Pieniä kauneusvirheitä siihen toki tuli, mutta olen aika tyytyväinen!

IMG_9540

IMG_9542


Jännästi se maku muuttuu, vielä joku vuosi sitten olin kliinisen, skandinaavisen ja koruttoman sisustuksen ystävä, mutta viime kuukausina olen saanut jonkun fiksaation… no miten tuota nyt kuvailisi, krumeluurimasta, ”old hollywood” –tyyppisestä kodista. Kodikkaalla ja suomalaisella tatsilla toki.


IMG_9545

IMG_9549Sain myös viimein hankittua tällaisenkin elämismukavuutta 100% kohottavan sisustuselementin:


IMG_9546


Tiskikone. Meillä on tiskikone! Nykyopiskelijoilla tiskarit tuntuvat olevan suht. yleisiä, mutta minulle oman tiskikoneen hankkiminen edustaa kyllä yhden aikakauden, opiskelijaelämän, loppua. Minä ja tiskari olemme asuneet nyt saman katon alla pari viikkoa, ja olo on kuin kuninkaalla! Keittiön pöytäpinnoilla on tilaa, eikä jatkuvasti ei tarvitse olla tiskaamassa. Ei tämä voi olla normaalia elämää, olo on kuin hotellissa! Astianpesukoneen hankkimista on hidastanut meillä toki sekin seikka, että halusin nimenomaan tuon kyseisen mallin, joka ei ollut mikään edullinen. Mutta nyt voin sitten isona omistusasunnossa asuessani ostaa tiskikoneeseen sopivan jääkaapin ja lieden - koska kyllähän tämä kone kestää sen 10 vuotta, jookos kookos…


Pesänrakennuksen ja työnteon ohella olen juonut viinaa. Koska olen päässyt nyt vuoden sisällä käymään parikin kertaa Tallinnassa, olen haalinut kotiin jo aika hyvän alkoholikokoelman, cocktailien tekoa varten nääs. Tämänkään innostuksen alkuperästä en ole aivan varma, ehkä se johtuu viime vuonna Kuopioon avatusta aivan mahtavasta Kauppahuone Gust Ranin –drinkkibaarista? Ja tämä ei muuten ole mikään maksettu mainos, vaikka mielelläni kyllä ottaisin ilmaisia driksuja vastaan! :D

IMG_9361


IMG_1096

IMG_1333

IMG_1097

Mutta niin, pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla. Olen aloittanut itseni perehdyttämisen drinkkien maailmaan vanhoilla klassikkococktaileilla (sidecar, negroni,  margarita jne.), ja tällä hetkellä erityisesti ginipohjaiset juomat kiinnostavat. Seuraavaksi pitäisi hankkia kaikenlaisia siirappeja makuaineiksi, harmillisesti Suomessa tuntuu olevan aika huonot valikoimat niiden suhteen.


Muuten, kun tuossa alussa valittelin yksinäisyyttäni, niin kyllähän minä sen verran olen sosialisoinut, että toissa viikonloppuna olin kälyn kanssa Nurmeksessa Drive in & rock –nimisessä tapahtumassa. Ollaan kälyn kanssa melko erilaisia ihmisiä, mutta itse tapahtuma oli ihan kiva, huonosta kelistä huolimatta. Musiikkikin oli mukaansatempaavaa ja helposti tanssittavaa.

IMG_1730


IMG_1749

IMG_1752


IMG_1808
Seuraava postaus onkin sitten viime viikonlopusta, retkeilyaihetta tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?