sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Saturnukseen ja takaisin

Huh, nyt on häistä ja häämatkasta selvitty, ja viimein jaksaa päivitellä kuulumisia tännekin! 

Meidän pikku bileemme olivat 29.9. Olin varmuuden vuoksi henkisesti varautunut johonkin täyskatastrofiin, mutta kaikki meni onneksi ihan superhyvin! Ok, Zazzlelta tilatut pöytien menukortit eivät koskaan saapuneet, sormusten kaiverruksesta tuli kaunoa vaikka halusin nimenomaan tekstausta (Ja tämän johdosta puolison sormuksessa lukeva "Sanna" näyttää enemmän Jannalta...), lainekampaukseni ei pysynyt nättinä kampaamolta kotiin matkaa pidempään jne. Mutta nämä ovat loppujen lopuksi aika pikkujuttuja.

Kirjoittelin tänne jo aiemmin vähän ajatuksiani avioliitosta ja naimisiinmenon motiiveista, joten ei mennä siihen nyt sen syvemmin. Meillä oli pienehköt 32 hengen häät lähimmille sukulaisille - meillä molemmilla on sen verran suuret suvut, että jos kaikki sedät ja tädit olisi perheineen kutsuttu, vieraita olisi ollut toista sataa. Paikkana toimi ihana Ravintola Isä-Camillo. Ei siksi, että se olisi ollut jotenkin edullista ja järkevää (jouduimme maksamaan erikseen tilavuokraa tyhjistä paikoista, koska meitä oli sen verran vähän), vaan koska se oli ainoa kuopiolaisravintola, jossa oli juuri oikeanlainen tunnelma.
 

nettikoko-10

Ennen vihkimistä otimme first look -kuvia ulkona terassilla ja muutamat "viralliset" hääkuvat sisällä. Siskoni laittelivat koristeet tällä välin paikalleen. Valokuvaajana meillä toimi Iita Sillanpää. Vihkiminen oli juhlapaikalla, se alkoi akateemisesti vartin yli viisi, ja kesti muutaman minuutin.

nettikoko-35


nettikoko-40
En alunperin aikonut hommata kimppua ollenkaan, mutta äiti askarteli minulle tämmöisen :)

IMG_5441
Upeista kynsistä kiitos Kauneusstudio Charisman Susalle. Kuva ei tee oikeutta, mutta nämä olivat uskomattoman kauniit luonnossa! Hennosti säkenöivät, kuitenkin ilman näkyviä kimallehippuja.


nettikoko-44 
Meikki olisi voinut onnistua paremminkin, mutta en silti kadu yhtään, että tein sen itse.


nettikoko-126

Vihkimisen jälkeen ohjelmassa oli illallinen ja vapaata seurustelua. Ruoka oli erinomaista, Spotify -lista toimi taustamusiikkina, ja lapsivieraille oli yhdessä huoneessa viihdykkeeksi "tatuointibaari" (Täältä sai aika hienoja). Ja taisi niitä leimoja muutama aikuinenkin käydä ottamassa.

Huomatkaas muuten nuo kuvissa vilahtelevat höyhenkoristeet. Ne olivat isoimmat ja heittämällä kalleimmat koristeet, jotka juhlia varten hankimme. Olin haaveillut pitkään vanhan ajan eleganssia henkivistä strutsinsulkakoristeista (koska mielikuvissani meillä oli joku old hollywood-glamour-femme fatale -teema..), mutta niitäpä ei ihan mistä tahansa näyttänyt saavan. Niimpä kokosimme koristeet itse: teetimme jalat Kotisorvarilla, maalasimme ne kultamaalilla, liimasimme Ebaysta tilattuja strutsinsulkia kimpunpidikkeisiin, ja kiinnitimme osat toisiinsa. Lopputulos oli hienompi kuin olin uskaltanut toivoa!

..Ja nyt meillä sitten on viisi melkein metrin korkuista pöytäkoristetta viemässä tilaa häkkivarastosta. Eteenpäin myyntiä hidastaa korkeahko hinta, maksoimme itse tarvikkeista ~60 euroa per koriste, joten ei näitä ihan parilla kympillä viitsi myydä. Mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin ottakaahan yhteyttä!

nettikoko-63


nettikoko-60


nettikoko-56


nettikoko-66


nettikoko-61


nettikoko-86
Vihkiminen. Ja jos joku vielä miettii, niin ei, minusta siviilivihkiminen ei hävinnyt mitenkään kirkkomenoille. Se vähän kaivelee, että pakollisessa vihkikaavassa on muutama juttu, joka ei ihan omaan ajatusmaailmaan istu. Ja vihkitodistuksessa lukee vanhanaikaisesti "mies" ja "vaimo". Onkohan niillä eri todistuspohja mies- ja naispareille?

nettikoko-115
Sormukset ovat Kalevala Korun Filigraani ja Metsäpirtti.

nettikoko-123


nettikoko-125


IMG_5451
Ruokana oli antipastoja noutopöydästä, karitsaa ja kasviksia, ja jälkiruoaksi Red Velvet -tyyppinen kakku.


IMG_5452
Perinteiset kakunkoristeet eivät tuntuneet ihan meidän jutulta, eikä kiinnostanut laittaa rahaa mihinkään erikoisiin mittatilaussysteemeihinkään. Niinpä tulostimme itse elokuvamakuamme mukailevat koristeet.

IMG_0393


IMG_0372

Meillä ei ollut mitään varsinaista ohjelmaa, joten laitoimme jokaiseen pöytään erilaisen pienen arvoituksen, jotta ihmiset voisivat keskustella vaikka niistä, jos tulisi tylsää ja kiusallista... Juttua tuntui kuitenkin riittävän hyvin koko illaksi, ja mekin kerkisimme jutella kaikkien kanssa.

IMG_0355
Vieraskirjan virkaa toimitti kehystetty Queenin "A Day at the Races" -LP.

IMG_0391


IMG_0435

Ilta hujahti nopeasti, ja hotellille lähdimme yhdentoista aikaan. Tiedän, melko aikaisin, mutta toisaalta meillä oli seuraavana aamuna aikainen herätys, ja kiinnosti ehtiä vielä saunomaan ja kylpemään ennen nukkumaanmenoa.

IMG_5461
Tuttu ja turvallinen peiliselfie hotellilla. Vaikka olisi kuinka ammattitaitoinen valokuvaaja, jotenkin sitä löytää itsestään kaikenlaisia "virheitä" muiden ottamissa kuvissa, joissa kuvakulma on tietysti erilainen kuin omissa vatsasisäänkaksaripiiloon -poseerauksissa. Tykkään kyllä meidän hääkuvista ja ne ovat teknisesti onnistuneita, mutta jostain syystä oma reaktio oli silti kuvat saadessa, että "eijjeesusmikäpallopääjaleveätkädetjapallomahajokakuvassa". Ja tätä seurasi välitön ärsytys siitä, että ylipäätään mietin tällaisia, enkä vieläkään ole päässyt yli turhamaisesta ja ärsyttävästä itsekritiikistä. Lähes kaikki nimittäin voinevat allekirjoittaa, että alati itseään mollaava ihmistyyppi on aika ärsyttävä?

IMG_5467

Semmoiset kemut oli ne. Mitähän seuraavaksi, tuparit, valmistujaiset tai viisikymppiset?  Minun ei välttämättä uskoisi olevan sukujuhlien kohderyhmää, mutta oikeastaan tykkään niistä! Olen surkea pitämään yhteyttä kehenkään, joten kaikenlaiset rippijuhlat, lakkiaiset ja valmistujaiset muutaman vuoden välein ovat olleet aina hyvä tapa hoitaa kuulumisten vaihto sukulaisten kanssa. Lisäksi tykkään järjestää asioita; käytän hyväkseni jokaisen tilaisuuden tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ruokaa tai leipoa. Keittiössä häärääminen ja vieraalta toisen luo kulkeminen myös helpottaa sosialisointia, kun ei tarvitse vain istua "intiimisti" jonkun kanssa ja yrittää keksiä puheenaihetta.

Koitan kirjoitella vielä vähän matkajuttua tämän vuoden puolella. Kuulemisiin siihen saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ehdotuksia?